Ingrediente:
- 1 kg inimi si pipote de pui
- o ceapa
- un morcov
- 2 linguri rase cu faina
- 4-5 linguri ulei
- o frunza de dafin(optional)
- sare
- piper macinat
- cateva fire de patrunjel
Mod de preparare:
Curatam inimile si pipotele, le spalam bine in mai multe ape reci si le punem la fiert intr-o oala cu aproximativ 2 litri de apa.
Curatam si spalam morcovul si ceapa, apoi le adaugam in oala impreuna cu o frunza de dafin si un praf de sare.
Lasam sa fiarba la foc mic inlaturand spuma care se formeaza ori de cate ori este nevoie. Eu le-am fiert in oala sub presiune.
Cand inimile si pipotele sunt fierte le scoatem din oala si indepartam ceapa, morcovul si frunza de dafin.
Strecuram supa rezultata si o lasam deoparte.
Punem intr-o cratita uleiul la incins, apoi adaugam faina si amestecam energic.
Turnam supa treptat amestecand continuu ca sa nu faca cocoloase.
Cand sosul ajunge la consistenta unei smantani mai subtiri adaugam pipotele si potrivim gustul de sare si piper proaspat macinat.
Mai lasam sa fiarba aproximativ 5-7 minute, apoi oprim focul de sub cratita si adaugam patrunjel verde tocat. Simplu de facut si delicios! Servim ciulamaua de inimi si pipote cu mamaliguta.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca💚. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti si alte retete cu MANCARURI CARNE/PESTE.
A iesit super bun!!
RăspundețiȘtergereMa bucur mult! O zi frumoasa sa aveti!
ȘtergereSuuper
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos!
ȘtergereArata superb, ca de altfel orice faceti! Maine fac si revin cu impresii! Multumesc pentru inspiratie si reteta!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos pentru aprecieri. Astept sa imi spui cat de mult v-au placut. O zi frumoasa!
ȘtergereMultumim frumos
RăspundețiȘtergereCu mare drag!
ȘtergereEu stiu ca se toaca ceapă mărunt in compozitie
RăspundețiȘtergereSe poate si asa...eu nu o toc .
ȘtergereTocmai prepar aceasta reteta. Mulțumesc mult. 🥰
RăspundețiȘtergereCu mult drag, sa va fie de bine...sper ca v-a placut.
ȘtergereMulțumesc pentru inspirație.
RăspundețiȘtergereCu mare drag. Iti multumesc si eu pentru aprecieri!
RăspundețiȘtergere