19.05.2016

Pui cu smantana

Puiul cu smantana sau o ciulama putin mai altfel, este un fel de mancare gustos si satios care se prepara destul de repede.Este una dintre mancarurile copilariei pe care o savuram cu pofta si-atunci si-acum. Va invit cu drag s-o faceti si voi.





loading...

       Ingrediente:
  • 700 g carne de pui (am avut de tara) 
  • o ceapa 
  • 250 g smantana fermentata 
  • 2 linguri faina 
  • 100-150 ml ulei 
  • sare 
  • piper 
  • cateva fire de patrunjel 

Aici gasiti reteta de PUI CU CIUPERCI SI SMANTANA.

Mod de preparare:
Carnea de pui spalata si portionata o punem la fiert in apa cu un praf de sare.
Indepartam spuma care se formeaza.
Cu aproximativ10 minute inainte de a fi gata fiarta, scoatem carnea si o lasam sa se scuga bine.
O punem intr-o tigaie cu putin ulei si o prajim pana se rumeneste frumos.
Ceapa o taiem marunt si o calim separat în uleiul incins.
Cand se inmoaie putin adaugam faina si amestecam bine.





Lasam un minut, doua si adaugam smantana.
Amestecam, lasam sa dea cateva clocote si diluam cu supa in care a fiert puiul.
Adaugam bucatile de carne si lasam sa fiarba totul cam 10 minute.
Daca mai este nevoie mai adaugm supa pana obtinem consistenta dorita.
Condimentam cu sare si piper, iar la sfarsit adaugam patrunjel tocat. Servim "Puiul cu Smantana" alaturi de mamaliguta calda.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti distribui pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.Aici gasiti si alte retete cu MANCARURI CARNE/PESTE.









loading...
loading...

2 comentarii:

  1. Eu stiam cas puiul cu smantana nu se face cu ceapa prajita, doar sosul de faina si smantana. Mi se pare prea multa faina pentru cantitatea de smantana data in reteta. Faina se pune pentru ca sa nu se taie smantana, La atata faina iese ciulama ni pui cu smantana!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Paula, fiecare gospodina adapteaza reteta dupa gustul ei. Ceapa nu este prajita, este calita si 1-2 lg de faina, dupa gustul meu, mi s-a parut ok. Iti doresc sa ai o noapte frumoasa!! :)

      Ștergere

Postări populare

Recent

About Us

Articole recente