19.05.2016

Pui cu smantana

Pe gustul meu, sper sa va placa si voua.



loading...



       Ingrediente:
  • 700 g carne de pui (am avut de tara) 
  • o ceapa 
  • 250 g smantana fermentata 
  • 2 linguri faina 
  • 100-150 ml ulei 
  • sare 
  • piper 
  • cateva fire de patrunjel 


Mod de preparare:
Carnea de pui spalata si portionata o punem la fiert in apa cu un praf de sare.
Indepartam spuma care se formeaza.
Cu 10 minute inainte de preparare, scoatem carnea si o lasam sa se scuga bine.
O punem intr-o tigaie cu putin ulei si o prajim pana se rumeneste frumos.
Ceapa o taiem marunt si o calim separat în uleiul incins.
Cand se inmoaie putin adaugam faina si amestecam bine.




Lasam un minut, doua si adaugam smantana.
Amestecam, lasam sa dea cateva clocote si diluam cu supa in care a fiert puiul.
Adaugam bucatile de carne si lasam sa fiarba totul cam 10 minute.
Daca mai este nevoie mai adaugm supa pana obtinem consistenta dorita.
Condimentam cu sare si piper iar la sfarsit adaugam patrunjel tocat.
Sa va fie de folos!
Aici gasiti si alte retete cu bunatati din bucataria mea.











loading...
loading...

2 comentarii:

  1. Eu stiam cas puiul cu smantana nu se face cu ceapa prajita, doar sosul de faina si smantana. Mi se pare prea multa faina pentru cantitatea de smantana data in reteta. Faina se pune pentru ca sa nu se taie smantana, La atata faina iese ciulama ni pui cu smantana!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Paula, fiecare gospodina adapteaza reteta dupa gustul ei. Ceapa nu este prajita, este calita si 1-2 lg de faina, dupa gustul meu, mi s-a parut ok. Iti doresc sa ai o noapte frumoasa!! :)

      Ștergere

});

Articole recente