10.03.2016

Toba de pui si porc in pet(sticla)

Este minunata! O fac ori de cate ori poftesc.... fie ca e vara, iarna sau orice anotimp. Se poate face doar cu carne de pui, vom folosi un pui intreg portionat si vom adauga 30 g de gelatina.

Daca probati reteta mea de Toba de pui si porc, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite.

     Ingrediente:
  • 1 ciolan mic de porc (crud)
  • 3 pulpe mari de pui
  • 4-5 catei de usturoi
  • 1 pliculet gelatina (10 g)
  • 2 frunze de dafin
  • sare(dupa gust)
  • piper boabe si macinat(dupa gust)


Mod de preparare:
Am portionat si spalat ciolanul de porc. L-am pus la fiert in oala sub presiune cu un praf de sare, piper si o frunza de dafin. L-am fiert aproximativ 50 de minute pana carnea s-a desprins cu usurinta de pe os. Dupa acest timp, l-am scos din oala si cand s-a racit am scos carnita de pe os si am rupt-o in fasii. Ciolanul se poate fierbe si intr-o oala clasica, doar ca timpul de fierbere va fi mai mare...in cazul acesta indepartati spuma care se formeaza.
Pulpele parlite, spalate si taiate pe jumatate le-am pus la fiert la bain-marie. Pentru fierberea pulpelor avem nevoie de doua oale. Eu am folosit una de 3 litri in care am pus pulpele impreuna cu o frunza de dafin, 7-8 boabe de piper si gelatina, si inca o oala de 5 litri in care am pus apa (pana la jumatate). Oala mica am asezat-o deasupara celei mari. Am pus oalele pe foc si cand apa a inceput sa fiarba am redus focul la mic si am acoperit oala mica cu un capac.  Am lasat sa fiarba aproximativ 3 ore, timp in care am mai intors carnea de pe o parte pe alta de 2-3 ori. Carnea se va fierbe destul de bine si isi va lasa sucul propriu. Am mai completat cu apa fierbinte in oala mare cand aceasta a scazut.
Cand a fiert suficient(dupa 3 ore)am scos carnea de pui pe un platou. Cand s-a racit am inlaturat pielea si oasele, am rupt-o bucatele si am amestecat-o cu bucatile de carne de porc. Am adugat sare si piper dupa gust si am pus-o intr-un pet de 2 litri caruia i-am taiat inainte partea de sus.
In zeama care si-au lasat-o pulpele am adaugat usturoiul zdrobit si am amestecat. Am strecurat zeama si am turnat-o peste carne. Am scuturat putin petul ca zeama sa cuprinda toata carnea, apoi l-am acoperit cu o folie alimentara si l-am dat la frigider.
A doua zi am taiat petul si am scos toba. Am feliat-o in momentul servirii. Deliciu!!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca😏. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti mai multe retete de APERITIVE/GARNITURI.






Aici gasiti reteta CARNATILOR DE CASA.

20 de comentarii:

  1. Anonim19/3/16

    Buna! In oala cu pulpe de pui nu se pune apa? Gelatina cum si cand o adăugăm ? Va mulțumesc mult...o zi frumoasă

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gelatina o adaugam de la inceput cu pulpele...in oala cu pulpe nu se puna apa

      Ștergere
  2. sanda20/3/16

    Acuma am terminat-o. Eu am pus-o intr-un matz de toba. M-am complicat ca fiind singura,l-am umplut greu. L-am pus intr-o olicica mica sa stea in picioare. Hahaha.Acuma e pe o tava si am pus o greutate sa se turteasca.Maine voi vedea rezultatul.Nu pot posta nicaieri ...opera? Multumesc de reteta. Eu mai fac asa,tot pe aburi numai de pui.

    RăspundețiȘtergere
  3. sanda21/3/16

    Ieri am scris un comentariu cum ca Toba este in lucru. Azi am taiat o felie si e f.f.f buna.(cu ceapa rosie si otet,yamy , yamy) Unde pot sa o postez sa o vedeti? Multumesc de reteta. O voi mai repeta precis.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca ai incercat reteta si ca ti-a placut,Sanda....Din pacate nu stiu sa-ti spun cum poti incarca fotografii aici...cum aflu iti scriu mesaj. te pup, o zi frumoasa

      Ștergere
    2. Rebeca 289/11/16

      Mai exact când adăugăm gelatina?

      Ștergere
    3. Buna. Ce anume? :)

      Ștergere
  4. E trecut de 1,30 noaptea. Acuma am facut o noua toba.Doamne ce buna e. Noapte buna.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sanda, ma bucur tare mult ca iti place!Te pu, si-ti doresc o zi frumoasa!

      Ștergere
    2. Rebeca, gelatina se adauga de la inceput, cu carnea

      Ștergere
  5. Buna, as putea sa folosesc acest amestec de carne de porc pentru a prepara toba?

    RăspundețiȘtergere
  6. De ce nu a ti fiert si puiul in oala de presiune?

    RăspundețiȘtergere
  7. Care e explicatia de nu se fierbe carnea de pui in apa?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Carnea fiarta in suc propriu este mai gustoasa, iar ti=oba se leaga mai bine.

      Ștergere
  8. Elena23/9/22

    Nu inteleg de ce nu folositi apa in carea fiert ciolanul, are gelatina naturala
    Fierberea pulpelor cu gelatina nu are rost

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna. Ciolanul nu are atata gelatina incat sa inchege toata cantitatea de carne.

      Ștergere

Despre mine

Fotografia mea
Buna ziua si bine ati venit in mica mea bucatarie virtuala. Sunt o persoana simpla, care a crescut la tara, iar pentru mine bucataria este una dintre pasiunile mele. Imi place sa gatesc retete simple si gustoase care contin ingrediente la indemana oricui si incerc sa le detaliez pe intelesul tuturor. Iubesc florile, natura si oamenii. Nu am cursuri de bucatar, patiser sau cofetar, iar ceea ce gatesc sunt mancaruri/retete pe care le prepar pentru familia mea si pentru cei dragi. Va pup si va multumesc pentru vizita!