27.03.2016

Drob de pui in aluat


Minunat! Sa-l incercati si voi :)


loading...
       Ingrediente:
  • 800 g ficatei de pui
  • 400 g piept de pui dezosat
  • 400 g aluat foietaj
  • 5 oua crude
  • 3 oua fierte
  • 1/2 buc. ardei rosu si verde

  • 2 legaturi usturoi verde sau 3-4 catei de usturoi
  • 3 legaturi ceapa verde sau 2 cepe uscate
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper
  • boia iute(optional)
  • 50g unt
  • 1 galbenus pentru uns


Mod de preparare:
Spalam si curatam ficateii si ii punem la fiert in apa cu un praf de sare ,pentru aproximativ 10- 15 minute. Indepartam spuma care se formeaza.
La fel procedam si cu pieptul de pui.
Cand ficateii si pieptul de pui s-au fiert ii scoatem intr-o strecuratoare si ii lasam sa se raceasca.
Dupa ce se racesc, jumatate ii dam prin masina de tocat iar cealalta jumatate ii taiem cubulete.
Curatam si spalam ceapa, usturoiul si ardeiul ,apoi le tocam marunt cu cutitul.
Punem untul intr-o cratita si cand se incinge adaugam legumele taiate.Le calim 5-10 minute iar la sfarsit adaugam verdeata tocata marunt. Cand se racesc legumele le amestecam cu ficateii si pieptul de pui ,apoi adaugam cele 5 oua batute bine si condimentam cu sare, piper si boia, dupa gust.





Intindem putin aluatul cu sucitorul si il asezam intr-o tava (am folosit un vas termorezistent cu dimensiunea de 23x13x7 cm).

Lasam foaia de aluat mai mare, sa cada peste marginile tavii. Asezam jumatate din compozitia de drob , punem ouale fierte taiate cubulete si acoperim cu restul de compozitie. Taiem marginile aluatului in fasii de cca. 1 cm latime, apoi le unim una peste cealalta deasupra compozitiei. Ungem aluatul cu galbenus de ou si dam tava la cuptorul preincalzit, pentru aproximativ o ora la foc mediu, pana aluatul se rumeneste frumos. Feliem drobul dupa ce se raceste .
Sa va fie de folos!

Aici gasiti si reteta cu drob de miel.













loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

});

Articole recente