17.01.2024

Taitei de casa cu galbenusuri

Taiteii de casa sunt cei mai gustosi, fie ca ii folosim la supe, ciorbe sau in difeite deserturi. Eu inca nu am achizitionat o masina de paste, dar cred ca deocamdata ma descurc binisor si fara ea....zic eu😊. Astazi va aduc reteta taiteilor de casa cu galbenus.  Va invit cu drag sa cititi mai jos reteta si o sa vedeti ca nu-i atat de greu sa faci taitei fara aparatura speciala.

Daca probati reteta mea de Taitei de casa cu galbenusuri sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata😍.


    Ingrediente:
  • 2 galbenusuri( 40 g)
  • faina (cca 50 g)
  • sare





Mod de preparare:
Punem galbenusurile intr-o farfurie sau intr-un bol, presaram putina sare peste ele (cat luam in doua degete), apoi le amestecam/batem cu furculita. Incepem sa adaugam treptat faina cernuta.... amestecam la inceput cu furculita, apoi amestecam/framantam cu mana pana se formeaza aluatul. Cantitatea de faina nu este fixa... poate fi putin mai mare sau mai mica, depinde de gradul de umiditate al acesteia sau de marimea galbenusurilor. Punem atata faina incat sa ne iasa un aluat putin mai taricel decat aluatul de paine. Eu am folosit galbenusurile de la doua oua medii si mi-au intrat 50 g faina tip 650. Transferam aluatul pe masa usor infainata si il framantam aproximativ 4-5 minute. Cand este gata, infasuram aluatul in folie alimentara sau il punem intr-o punguta si il lasam la odihnit pe masa din bucatarie cam o jumatate de ora. Dupa acest timp scoatem aluatul din folie si il punem pe blatul de lucru putin infainat. Il intindem cu facaletul( sucitorul) intr-o foaie cat mai subtire(aproape transparenta). Daca aveti masina de paste o puteti folosi. In timp ce intindem foaia o intoarcem de 3-4 ori cand pe o parte, cand pe alta si mai presaram cate putina faina pe blat ca sa nu se lipeasca de el. Cand este gata, punem foaia pe un prosop de bucatarie si o lasam la uscat cam 15 minute. Timpul poate varia in functie de cat de umed sau uscat este aerul din bucatarie sau cat de subtire ati reusit sa intindeti foaia. Daca este frig afara si caloriferele sunt pornite puteti transfera foaia cu prosop cu tot pe calorifer si o uscati mai repede, eu asa am procedat😉. Foaia nu trebuie sa se usuce foarte tare pentru ca nu o mai putem rula, dar nici sa fie prea moale ca se vor lipi taiteii intre ei. Rulam foaia, apoi o taiem in doua. Putem sa suprapunem rulourile si sa le taiem simultan sau le taiem separat. Incepem sa taiem cu cutitul rondele cat mai subtiri sau daca vrem ca taiteii sa fie mai scurti incepem de la colturi....taiem 5-6 rondele de la un colt, apoi ne indreptam usor si spre coltul celalat si repetam pana terminam ruloul (sper ca m-am facut inteleasa). Ii taiem cat de subtiri putem sau mai grosuti, dupa cum poate sau doreste fiecare. Pe masura ce taiem taiteii ii rasfiram ca sa nu se lipeasca intre ei. Eu folosesc aceasta cantitate de taitei la o singura ciorba sau supa. Noua ne plac ca ciorbele sa fie mai dese. Cand sunt gata ii putem fierbe direct in supa/ciorba sau ii putem usca si pastra pana la intrebuintare in pungi de hartie sau cutii de carton. Va multumesc ca mi-ati fost alaturi si azi!😗
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie. Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook , unde postez si alte retete delicioase. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti toate RETETELE MELE IN ORDINE ALFABETICA.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Despre mine

Fotografia mea
Buna ziua si bine ati venit in mica mea bucatarie virtuala. Sunt o persoana simpla, care a crescut la tara, iar pentru mine bucataria este una dintre pasiunile mele. Imi place sa gatesc retete simple si gustoase care contin ingrediente la indemana oricui si incerc sa le detaliez pe intelesul tuturor. Iubesc florile, natura si oamenii. Nu am cursuri de bucatar, patiser sau cofetar, iar ceea ce gatesc sunt mancaruri/retete pe care le prepar pentru familia mea si pentru cei dragi. Va pup si va multumesc pentru vizita!

Confidenţialitate si termeni

https://policies.google.com/technologies/partner-sites