Ingrediente:
Mod de preparare:
Curatam prazul, il taiem in rondele subtiri, apoi il punem intr-un castronel si adaugam peste el sare cat luam in doua degete si o lingura cu otet. Amestecam si lasam deoparte. Prazul se poate inlocui cu o ceapa alba/ rosie pe care o vom taia in sozisori subtiri, apoi procedam indentic. Tinute in otet, ceapa/prazul nu vor mai avea gust iute, ci usor acrisor. Spalam pieptul de pui si il punem la fiert cu apa cat sa treaca peste el cu doua, trei degete si o lingurita rasa cu sare. Cand incepe sa fiarba indepartam spuma care se formeaza ori de cate ori este nevoie. Intre timp curatam cartofii de coaja, ii spalam si ii taiem in cuburi potrivit de mari. Punem cuburile intr-un castron si le acoperim cu apa rece. Nu uitam sa mai amestecam din cand in castronelul cu rondelele de praz. Punem ouale la fiert si le fierbem 7-8 minute de cand incep sa clocoteasca. Taiem gogosarul in fasii subtiri si maslinele in rondele.Gogosarul se poate inlocui cu 1 sau 2 castraveciori murati sau se poate renunta la el. Cand pieptul de pui este fiert il scoatem si il lasam la racit. Scurgem apa din cartofi, ii clatim cu alta apa rece, apoi ii punem la fiert in zeama in care a fiert pieptul de pui. Cartofii vor prinde un gust bun. Daca este nevoie mai adaugam apa si sare. Ii fierbem la foc mic ca sa nu se sfarame. Eu am folosit cartofi albi/galbeni, dar mai potiriviti sunt cei rosii. Cand sunt gata, ii scoatem intr-o strecuratoare si ii lasam la scurs si racit. Curatam ouale de coaja si le taiem in bucati mai mari sau in rondele…cum doriti. Taiem si pieptul de pui in cuburi potrivit de mari. Cand toate ingredientele sunt pregatite ne apucam sa facem salata. Punem intr-un castron mai mare cartofii, apoi adaugam prazul cu tot cu otet si rondelele de masline. Amestecam usor cu o spatula de bucatarie sau cu lingura, apoi punem ouale si gogosarul. Urmeaza pieptul de pui, sare si piper macinat dupa gust. Adaugam maioneza si amestecam in asa fel incat sa cuprinda legumele si carnea. Eu am facut una rapida cu oul intreg, aici gasiti reteta. Maioneza se poate inlocui cu iaurt gras/smantana sau putem face o combinatie de maioneza si iaurt/smantana. Foarte bine merge la aceasta salata, in locul maionezei, un dressing din 2-3 linguri mustar, 2-3 linguri ulei, otet sau zeama de lamaie dupa gust. Dam salata la frigider pentru cel putin o ora dupa care o putem servi. Este atata de buna😋!...va las sa va convingeti😊.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie. Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook , unde postez si alte retete delicioase. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti toate RETETELE MELE IN ORDINE ALFABETICA.
Aici gasiti reteta pentru SALATA CU CIUPERCI SI PIEPT DE PUI.
- 800 g cartofi
- 400 g piept de pui
- 4 oua
- 75 g masline fara samburi
- ½ gogosar murat
- ½ fir praz sau o ceapa
- sare
- piper macinat
- 1 lingura otet
- 2-3 linguri maioneza
Mod de preparare:
Curatam prazul, il taiem in rondele subtiri, apoi il punem intr-un castronel si adaugam peste el sare cat luam in doua degete si o lingura cu otet. Amestecam si lasam deoparte. Prazul se poate inlocui cu o ceapa alba/ rosie pe care o vom taia in sozisori subtiri, apoi procedam indentic. Tinute in otet, ceapa/prazul nu vor mai avea gust iute, ci usor acrisor. Spalam pieptul de pui si il punem la fiert cu apa cat sa treaca peste el cu doua, trei degete si o lingurita rasa cu sare. Cand incepe sa fiarba indepartam spuma care se formeaza ori de cate ori este nevoie. Intre timp curatam cartofii de coaja, ii spalam si ii taiem in cuburi potrivit de mari. Punem cuburile intr-un castron si le acoperim cu apa rece. Nu uitam sa mai amestecam din cand in castronelul cu rondelele de praz. Punem ouale la fiert si le fierbem 7-8 minute de cand incep sa clocoteasca. Taiem gogosarul in fasii subtiri si maslinele in rondele.Gogosarul se poate inlocui cu 1 sau 2 castraveciori murati sau se poate renunta la el. Cand pieptul de pui este fiert il scoatem si il lasam la racit. Scurgem apa din cartofi, ii clatim cu alta apa rece, apoi ii punem la fiert in zeama in care a fiert pieptul de pui. Cartofii vor prinde un gust bun. Daca este nevoie mai adaugam apa si sare. Ii fierbem la foc mic ca sa nu se sfarame. Eu am folosit cartofi albi/galbeni, dar mai potiriviti sunt cei rosii. Cand sunt gata, ii scoatem intr-o strecuratoare si ii lasam la scurs si racit. Curatam ouale de coaja si le taiem in bucati mai mari sau in rondele…cum doriti. Taiem si pieptul de pui in cuburi potrivit de mari. Cand toate ingredientele sunt pregatite ne apucam sa facem salata. Punem intr-un castron mai mare cartofii, apoi adaugam prazul cu tot cu otet si rondelele de masline. Amestecam usor cu o spatula de bucatarie sau cu lingura, apoi punem ouale si gogosarul. Urmeaza pieptul de pui, sare si piper macinat dupa gust. Adaugam maioneza si amestecam in asa fel incat sa cuprinda legumele si carnea. Eu am facut una rapida cu oul intreg, aici gasiti reteta. Maioneza se poate inlocui cu iaurt gras/smantana sau putem face o combinatie de maioneza si iaurt/smantana. Foarte bine merge la aceasta salata, in locul maionezei, un dressing din 2-3 linguri mustar, 2-3 linguri ulei, otet sau zeama de lamaie dupa gust. Dam salata la frigider pentru cel putin o ora dupa care o putem servi. Este atata de buna😋!...va las sa va convingeti😊.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie. Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook , unde postez si alte retete delicioase. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti toate RETETELE MELE IN ORDINE ALFABETICA.
Excelenta aceasta salata eu am facut-o .Multumesc
RăspundețiȘtergereCu drag, ma bucur ca v-a placut. O zi frumoasa!
Ștergere