Ingrediente:
Mod de preparare:
Punem intr-un bol toate ingredientele mai putin faina. Le amestecam, apoi adaugam treptat faina cernuta. Amestecam mai intai cu lingura, apoi framantam cu mana. Aluatul NU trebuie framantat mult, doar 3-4 minute cat sa se incorporeze toate ingredientele si sa obtinem un aluat potivit de tare care nu se mai lipeste de maini sau peretii bolului. Mie mi-au intrat exact 500 g de faina, dar daca aluatul vi se pare ca este prea moale mai puteti adauga 1-2 linguri. Eu am folosit iaurt cu 10% grasime, daca doriti il puteti inlocui cu smantana fermentata. De asemnea untura se poate inlocui cu 250 unt moale cu 82% grasime, dar puneti in locul iaurtului smantana cu peste 20% grasime. Cand este gata, infasuram aluatul in folie alimentara si il tinem in frigider cam o jumatate de ora dupa catre il putem folosi. De asemenea se poate pastra mai mult timp in congelator, chiar si 2 luni. Eu am folosit acest aluat la „Cornulete tigarete”(va las reteta mai jos), dar se mai poate folosi si la prajituri cu umplutura de branza, mere sau dovleac....recomandarea mea este sa adaugati in el 2-3 linguri cu zahar pudra. Daca il folositi la cornulete nu este nevoie pentru ca la final le vom tavali prin zahar pudra. Cam asta-i tot...simplu de facut, nu-i asa?😍
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie. Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase ca sa aveti de unde va inspira. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti toate RETETELE MELE IN ORDINE ALFABETICA.Aici gasiti reteta pentru CORNULETE TIGARETE.
- 200 g untura solida
- 200 g iaurt tip grecesc
- 2 galbenusuri
- 1 lingurita aroma de vanilie
- un varf cutit de sare
- 500 g faina
Mod de preparare:
Punem intr-un bol toate ingredientele mai putin faina. Le amestecam, apoi adaugam treptat faina cernuta. Amestecam mai intai cu lingura, apoi framantam cu mana. Aluatul NU trebuie framantat mult, doar 3-4 minute cat sa se incorporeze toate ingredientele si sa obtinem un aluat potivit de tare care nu se mai lipeste de maini sau peretii bolului. Mie mi-au intrat exact 500 g de faina, dar daca aluatul vi se pare ca este prea moale mai puteti adauga 1-2 linguri. Eu am folosit iaurt cu 10% grasime, daca doriti il puteti inlocui cu smantana fermentata. De asemnea untura se poate inlocui cu 250 unt moale cu 82% grasime, dar puneti in locul iaurtului smantana cu peste 20% grasime. Cand este gata, infasuram aluatul in folie alimentara si il tinem in frigider cam o jumatate de ora dupa catre il putem folosi. De asemenea se poate pastra mai mult timp in congelator, chiar si 2 luni. Eu am folosit acest aluat la „Cornulete tigarete”(va las reteta mai jos), dar se mai poate folosi si la prajituri cu umplutura de branza, mere sau dovleac....recomandarea mea este sa adaugati in el 2-3 linguri cu zahar pudra. Daca il folositi la cornulete nu este nevoie pentru ca la final le vom tavali prin zahar pudra. Cam asta-i tot...simplu de facut, nu-i asa?😍
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie. Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase ca sa aveti de unde va inspira. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti toate RETETELE MELE IN ORDINE ALFABETICA.Aici gasiti reteta pentru CORNULETE TIGARETE.
Gicuta iti doresc ,,La multi ani !,,Vreau sa fac cornulete din acest aluat
RăspundețiȘtergereVa doresc sa aveti un An Nou cu sanatate si numai bucurii! La multi ani!
ȘtergereBună seara. Îmi puteți spune ,sau da un sfat ,i reteta la aceste foi cu brânză sărată?.mulțumesc
RăspundețiȘtergereBuna. Daaa, se pot face foi din acest aluat.
ȘtergereLa mulți ani cu sănătate și bucurii nenumărate! Mulțumesc pentru rețetă!
RăspundețiȘtergereCu drag, La multi ani!
ȘtergereLa mulți ani fericiti si sanatosi !
RăspundețiȘtergereSa aveti un An Nou cu sanatate si numai bucurii! La multi ani!
ȘtergereLa multi ani sanatosi si fericiti!
RăspundețiȘtergereMultumesc! Sa aveti si voi un An Nou mai bun, cu sanatate si tot ce va doriti!
ȘtergereMulțumesc,
RăspundețiȘtergereÎl voi incerca la o prăjitură cu magiun și nuci.
Toate cele bune și un an cu rețete inspirate!🥰
Cu drag! Iti multumesc si eu pentru aprecieri!
ȘtergereMulțumim pentru rețetă,!
RăspundețiȘtergereCu mare drag! La multi ani!
ȘtergereK
RăspundețiȘtergereSupet reteta! Am preparato,multumesc mult si mult succes in continuare!🤔❤
RăspundețiȘtergereIti multumesc si eu, o zi buna!
ȘtergereSuper rețete !Mulțumesc.
RăspundețiȘtergereCu drag, iti multumesc si eu pentru aprecieri.
ȘtergereBuna ziua acest aluat se face fara afinatori
RăspundețiȘtergerePraf de copt sau drojdie ?
Mulțumesc !
Buna. Nu se folosesc afanatori.
Ștergeresuperb❤️
RăspundețiȘtergere❤️
ȘtergereMultumesc tare mult! <3
RăspundețiȘtergereOulele se poate pune și cu albuș?
RăspundețiȘtergereLa acest aluat recomand doar galbenusul, albusurile il intaresc
ȘtergereLa sărățele este bun aluatul?
RăspundețiȘtergereBuna. Nu, la aluatul de saratele se pune branza. Aici gasesti reteta pentru saratele: https://bunatatidinbucatariagicutei.blogspot.com/2017/06/saratele-cu-branza-sarata.html
ȘtergereMulțumesc mult pentru rețetă este adevărat se face foarte repede și usory
RăspundețiȘtergereCu mare drag, o zi frumoasa!
Ștergere