27.03.2023

Drob din ficatei, inimi si pipote de pui

Acest drob din organe de pui este foarte gustos si poate inlocui cu succes drobul de miel pe care multi dintre noi il pregatim de Pasti. Se poate face si pe tot parcursul anului sau la orice sarbatoare in familie sau pur si simplu il putem face pentru a-l consuma ca aperitiv sau ca orice alta gustare. Eu am ales sa maruntesc carnea cu cutitul, dar se poate trece si prin masina de tocat…este alegerea voastra💜.

Daca probati reteta mea de Drob din ficatei, inimi si pipote de pui, va astept cu drag sa reveniti sa imi spuneti cat de mult v-a placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite...omul cat traieste inavata💜.

    

   Ingrediente:

  • 500 g ficatei de pui
  • 500 g inimi si pipote de pui
  • 2 legaturi de ceapa verde
  • 1 legatura de usturoi verde
  • cate o legatura de marar si patrunjel
  • 5 oua crude
  • 3 oua fierte
  • 3-4 linguri ulei
  • sare
  • piper macinat
    In plus:
  • 1 lingura ulei
  • 1 ou pentru finisat(optional)

 



Mod de preparare:
Spalam in mai multe ape reci inimile si pipotele. Le punem la fiert intr-o oala cu apa si putina sare. Eu le-am fiert 25 de minute, dupa primul suierat, in oala sub presiune. Daca le fierbeti intr-o oala clasica timpul de gatire este mai mare, in jur de o ora…..trebuie sa le fierbeti pana se patrund foarte bine. Nu sariti peste acest pas, nu le prajiti si atat, ca vor ramane tari. Cand sunt fierte le lasam la scurs si racit.
Spalam ficateii in mai multe ape reci, apoi ii lasam la scurs intr-o strecuratoare. In timp ce ii spalam verificam fiecare bucata de ficatel ca sa nu aiba punguta cu fierea...in caz ca are, o vom indeparta cu mare atentie ca sa nu se sparga. Cand sunt scursi ii punem la prajit intr-o cratita cu uleiul incins. Ii rumenim bine pe toate partile, apoi ii scoatem pe o farfurie si ii lasam la racit. Daca doriti ii puteti fierbe, dar gustul drobului nu va mai fi acelasi.
In aceeasi cratita cu uleiul in care am prajit ficateii punem ceapa si usturoiul taiate in rondele mici, bineinteles spalate si uscate in prealabil. Daca de la prajirea ficateilor a ramas arsura in ulei o indepartam cu un servetel…aveti grija ca uleiul sa nu arda. Mai puteti adauga 1-2 linguri cu ulei daca mai este nevoie. Presaram putin sare peste ele si le calim doar cat sa se inmoaie fara se le prajim/rumenim. Cand legumele sunt gata oprim focul de sub cratita si lasam sa se raceasca.
Tocam ficateii, inimile si pipotele in bucatele potrivite ca marime si le punem intr-un bol incapator. Rasturnam peste ele, legumele calite cu tot cu uleiul din cratita….acolo este o parte din aroma. Punem si verdeata tocata marunt(eu am folosit congelata) si ouale batute cu furculita. Condimentam cu sare si piper macinat, apoi omogenizam. Eu am pus cam o lingurita cu sare si jumatate de lingurita de piper macinat. Daca doriti puteti adauga si alte condimente care va plac. La sfarsit punem ouale fierte, taiate in cubulete, apoi amestecam usor ca sa nu se sfarame de tot galbenusurile.
Punem compozitia intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt, o apasam usor cu lingura si deasupra stropim compozitia cu o lingura de ulei vegetal. Eu am folosit o tava mai lata, iar drobul nu a iesit atat de inalt, dar va asigur ca a fost de-li-cios. 😊 O bagam la cuptorul preincalzit la foc mediu. Dupa 10-15 minute scoatem tava din cuptor si intindem deasupra drobului oul batut cu furculita….nu este obligatoriu sa-l “finisati”, se poate si fara. Reintroducem tava in cuptor pentru alte 15 minute sau pana drobul se rumeneste putin…nu il tinem prea mult in cuptor ca nu vrem sa ne iasa un drob tare, cauciugat. Cand este gata, il lasam sa se raceasca in tava, apoi il putem scoate, portiona si servi cu mare pofta ca-i prea bun😋.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti RETETELE MELE DE PASTI.






















Aici gasiti reteta DROBULUI DE MIEL.

Aici gasiti reteta DROBULUI DIN PIEPT DE PUI SI CIUPERCI.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Despre mine

Fotografia mea
Buna ziua si bine ati venit in mica mea bucatarie virtuala. Sunt o persoana simpla, care a crescut la tara, iar pentru mine bucataria este una dintre pasiunile mele. Imi place sa gatesc retete simple si gustoase care contin ingrediente la indemana oricui si incerc sa le detaliez pe intelesul tuturor. Iubesc florile, natura si oamenii. Nu am cursuri de bucatar, patiser sau cofetar, iar ceea ce gatesc sunt mancaruri/retete pe care le prepar pentru familia mea si pentru cei dragi. Va pup si va multumesc pentru vizita!