17.09.2022

Langosi simpli serviti cu smantana si cascaval

Langosii sunt un fel de mancare traditionala din bucataria maghiara. Aluatul pentru langos este facut din lapte sau apa, faina, drojdie si sare. Aluatul trebuie sa fie putin mai moale ca un aluat de paine. Langosii ies moi, pufosi si se servesc cu diferite toping-uri sarate. Haideti sa vedeti mai jos cum i-am facut eu.😍

Daca probati reteta mea de Langosi simpli serviti cu smantana si cascaval, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile,/sugestiile primite de la voi sunt binevenite.


    Ingrediente:
  • 500 g faina tip 000
  • 350-400 ml lapte caldut
  • 7 grame drojdie uscata sau 25 g proaspata
  • ½ lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
    Topping:
  • 100 g cascaval ras
  • 150 g smantana fermentata
  • 2-3 catei de usturoi(optional)
    Pentru prajit:
  • 500 ml ulei(aproximativ)

 

 



Mod de preparare:
Cernem faina intr-un bol si o amestecam cu drojdia uscata si zaharul. Daca folositi drojdie proaspata o frecati cu zaharul pana se lichefiaza, apoi o amestecati in laptele caldut.
Facem o adancitura in mijlocul fainii si incepem sa turnam treptat laptele caldut si sarea. Amestecam la inceput cu lingura, apoi framantam aluatul cu mana mai putin de 10 minute. Trebuie sa ne iasa un aluat putin mai moale. Cand este gata, acoperim bolul cu folie alimentara sau cu un prosop curat si lasam aluatul sa creasca la loc caldut pana isi dubleaza volumul.
Cand aluatul a crescut suficient il rasturam pe masa de lucru unsa cu ulei si il framantam putin doar cat sa iasa aerul din el. Il impartim in 6 bucati egale pe care le modelam sub forma de bila, le acoperim cu folie alimentara si le lasam la crescut 15-20 de minute. Dupa acest timp intindem fiecare bila cu mainile unse cu ulei pana ajunge la dimensiunea cratitei in care le vom praji. Cratita trebuie sa fie mai inalta pentru ca vor creste langosii.
Punem uleiul la incins si prajim langosii la foc potrivit. Cand sunt rumene pe ambele parti le scoatem pe prosoape de hartie ca sa absoarba surplusul de ulei, iar cand se scurg le asezam una peste alta ca sa ramana calde si sa se inmoaie.
Ungem fiecare langos cu smantana, apoi presaram cascaval ras. Pentru cine doreste poate servi langosii frecati cu usturoi sau se pot servi simpli ca tare buni mai sunt. Usor de facut si tare gustosi. Mai jos am atasat cateva fotografii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti retetele mele de ALUATURI FOIETAJE.







12 comentarii:

  1. Anonim3/1/23

    Excelenti , multumesc pentru toate retetele date de unde mă pot inspira.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu drag! Iti multumesc si eu pentru aprecieri, o zi buna si un nou An cu sanatate si fericire!

      Ștergere
  2. Anonim4/2/23

    Superrr multumesc

    RăspundețiȘtergere
  3. Anonim5/2/23

    Va urmaresc fiecare postare.Retete minunate pe care le-am si incercat.Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc pentru incredere si aprecieri. Ma bucur ca iti plac retetele mele. Sanatate si o seara minunata sa aveti!

      Ștergere
  4. Anonim6/2/23

    Multumim! Va incerca astazi

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu drag, astept sa imi spui cat de mult v-au placut.

      Ștergere
  5. Anonim14/3/23

    Bună seara, mulțumesc frumos pentru rețete, ușoare și delicioase 👏🌷❤️!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna seara! Cu drag, iti multumesc si eu pentru aprecieri!

      Ștergere

Despre mine

Fotografia mea
Buna ziua si bine ati venit in mica mea bucatarie virtuala. Sunt o persoana simpla, care a crescut la tara, iar pentru mine bucataria este una dintre pasiunile mele. Imi place sa gatesc retete simple si gustoase care contin ingrediente la indemana oricui si incerc sa le detaliez pe intelesul tuturor. Iubesc florile, natura si oamenii. Nu am cursuri de bucatar, patiser sau cofetar, iar ceea ce gatesc sunt mancaruri/retete pe care le prepar pentru familia mea si pentru cei dragi. Va pup si va multumesc pentru vizita!