24.11.2021

Briose de post cu fructe

La aceste briose rapide se pot folosi fructe proaspete, din compot sau congelate. Nu sunt costisitoare, se fac rapid, si se mananca si mai rapid.😉

 

Daca probati reteta mea de Briose de post cu fructe, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite.


    Ingrediente:
  • 250 g faina
  • 125 g zahar
  • un varf cutit de sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • 200 ml apa minerala
  • 1 lingura cu gem
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 3 linguri ulei
  • 250 g fructe 

Mod de preparare:
Spalam fructele si le lasam la scurs. Eu am folosit zmeura proaspata, dar se pot folosi orice fructe proaspete, din compot sau congelate. Daca folositi fructe din compot, le lasati la scurs si le tavaliti prin faina in momentul in care le puneti in briose. Fructele congelate se lasa la dezghetat si scurs, apoi se tavalesc, la fel, prin faina.
Pornim cuptorul la foc mediu(180°C), apoi punem in formele de briose hartiute speciale de copt. Le asezam pe o tava mai mare…eu am folosit tava de aragaz.
Cantarim/masuram toate ingredientele ca sa le avem la indemana. Cernem faina intr-un bol si adaugam peste ea zaharul, sarea si praful de copt. Amestecam cu telul in forma de para, apoi incorporam apa si omogenizam. Punem si gemul(am folosit gem de gutui), aromatizam cu esenta si la sfarsit adaugam uleiul. Ne va iesi un aluat putin mai gros ca cel de clatite.
Luam cu lingura din compozitie si umplem hartiutele pentru briose cam pe trei sferturi. Deasupra asezam fructe, apoi dam tava la cuptor. In 30-35 de minute briosele ar trebui sa fie gata, trebuie sa se rumeneasca frumos deasupra. Cand sunt coapte, le scoatem din forme si cand se racoresc indepartam hartiutele. Le asezam pe un platou si le pudram cu zahar. Sunt absolut delicioase! 💜
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.











Aici gasiti reteta si in varianta de frupt.




12 comentarii:

  1. Anonim31/10/22

    Buna ziua, in loc de apa minerala se poate pune și suc de portocale proaspăt stors?

    RăspundețiȘtergere
  2. Anonim17/3/23

    Doamne ajuta ma bucur mult pentru retetele postate

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu ma bucur ca iti plac. O zi binecuvantata!

      Ștergere
  3. Anonim17/3/23

    În loc de apă pot pune lapte?

    RăspundețiȘtergere
  4. Anonim17/3/23

    Multumesc pentru retete daca nu am forme de briose pot pune aluatul in tava de aragaz pe foaia de copt

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se poate pune intr-o forma mai micuta si inalta, intr-una rotunda, dreptunghiulara sau patrata.

      Ștergere
  5. Anonim10/5/23

    Felicitări! mulțumim pentru rețetă

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu mare drag, iti multumesc si eu pentru aprecieri! O seara frumoasa, si te mai astept pe blog si pentru alte retete cu bunatati.

      Ștergere
  6. Anonim3/4/24

    Mulțumesc mult pentru rețetele de post! Mă ajută mult și ordonarea lor de la A la Z! Felicitări pentru blog!

    RăspundețiȘtergere

Despre mine

Fotografia mea
Buna ziua si bine ati venit in mica mea bucatarie virtuala. Sunt o persoana simpla, care a crescut la tara, iar pentru mine bucataria este una dintre pasiunile mele. Imi place sa gatesc retete simple si gustoase care contin ingrediente la indemana oricui si incerc sa le detaliez pe intelesul tuturor. Iubesc florile, natura si oamenii. Nu am cursuri de bucatar, patiser sau cofetar, iar ceea ce gatesc sunt mancaruri/retete pe care le prepar pentru familia mea si pentru cei dragi. Va pup si va multumesc pentru vizita!