08.02.2021

Negresa pufoasa cu nuca

Reteta de Negresa pufoasa cu nuca este una rapida si usor de facut. Este un desert satios si tare gustos. Recomand cu drag sa o incercati si voi!💜  

Daca probati reteta mea de Negresa pufoasa cu nuca  sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata😊.Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de FacebookFacebook.😉.

   

   Ingrediente:
  • 6 oua
  • 250 g zahar (10 linguri)
  • 200 g unt
  • 200 g faina (8 linguri)
  • 50 g cacao(2 linguri)
  • 1 lingurita cu varf praf de copt
  • 1 varf cutit de sare
  • 200 g miez de nuci

Mod de preparare:

Pentru inceput topim untul(am folosit unt cu 65% grasime) si il lasam sa se raceasca.
Aprindem cuptorul la foc mediu(180
°C)  si tapetam o tava(25x35 cm) cu hartie de copt…eu am udat tava inainte ca sa se aseze hartia frumos in ea 😊.
Spargem ouale in vasul mixerului sau intr-un bol si adaugam peste ele zaharul si sarea. Le mixam bine pana zaharul si sarea se dizolva complet. Adaugam in fir subtire untul topit si racit si mixam in continuare pana il incorporam pe tot. Lasam mixerul deoparte si deasupra compozitiei de oua si zahar cernem faina amestecata cu cacao si praful de copt. Amestecam usor cu o spatula de bucatarie pana la incorporarea completa. Turnam aluatul in tava pregatita dinainte, il nivelam, apoi presaram deasupra nuca macinata. Peste nuca presaram o lingura cu zahar(optional). Bagam tava in cuptor si lasam negresa sa se coaca timp de aproximativ 40 de minute sau pana se rumeneste usor desaspura. Dupa primele 35 de minute putem facem testul cu scobitoarea: infigem o scobitoare in mijlocul prajiturii… daca iese curata, fara aluat prins de ea, inseamna ca este coapta. Daca nu, mai lasam cateva minute prajitura in cuptor si repetam testul. Cand este gata, scoatem tava cu prajitura din cuptor, iar cand se racoreste o scoatem din tava cu hartie cu tot. Cand se raceste complet o portionam si o servim cu mare pofta alaturi de persoanele dragi.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook , unde postez si alte retete delicioase. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z

4 comentarii:

  1. Anonim11/12/22

    Mulțumesc frumos pentru rețetă și felicitări pentru ceia ce faceți!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc din suflet. Sarbatori fericite sa aveti!

      Ștergere
  2. Anonim3/3/23

    Mie nu mi-a iesit pufoasa .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu inteleg de ce...ai respectat toti pasii din reteta?

      Ștergere

Despre mine

Fotografia mea
Buna ziua si bine ati venit in mica mea bucatarie virtuala. Sunt o persoana simpla, care a crescut la tara, iar pentru mine bucataria este una dintre pasiunile mele. Imi place sa gatesc retete simple si gustoase care contin ingrediente la indemana oricui si incerc sa le detaliez pe intelesul tuturor. Iubesc florile, natura si oamenii. Nu am cursuri de bucatar, patiser sau cofetar, iar ceea ce gatesc sunt mancaruri/retete pe care le prepar pentru familia mea si pentru cei dragi. Va pup si va multumesc pentru vizita!