27.11.2020

Nuci si cornulete- fragede de se topesc in gura

In copilarie, nucile si cornuletele fragede nu lipseau niciodata de pe masa de sarbatoare....erau atat de bune! ❤ Mai jos va las ambele retete si va recomand cu drag sa le incercati.😉 



Daca probati retetele mele de Nuci si cornulete  sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata😍. Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de FacebookFacebook.😉

NUCI UMPLUTE CU CREMA DE CIOCOLATA
    

     Ingrediente
     Aluat:

  • 4 oua
  • 200 g zahar pudra
  • 200 g unt 82% grasime)
  • 800 g faina (aproximativ)
  • un plic amoniu pentru prajituri
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • un varf cuitit de sare
    Crema:
  • 300 g unt 82% grasime
  • 150 g ciocolata 50% cacao
  • 8 linguri lapte
  • 8 linguri zahar pudra
  • 2 galbenusuri(optional)
  • 1/2 sticluta esenta rom
  • 5 linguri nuca macinata


Mod de preparare
Aluat
:
Intr-un bol mixam ouale cu sarea, apoi adaugam zaharul si mixam in continuare pana acesta se dizolva.
Adaugam untul moale, amoniacul stins in zeama de lamaie, esenta de vanilie si mai mixam 1-2 minute.
Lasam mixerul deoparte si incepem sa adaugam treptat faina. Framantam rapid cu mana pana incorporam faina. Vom obtine un aluat potrivit de tare si usor de modelat. Acoperim bolul cu folie alimentara si il dam la frigider pentru 25-30 de minute.
Dupa acest timp, scoatem aluatul din frigider si rupem bucatele mici din el din care formam bile. Le punem in forma bine incinsa pe aragaz si le coacem la foc mic 1-2 minute.
Crema:
Intr-o craticioara punem laptele la incalzit si adaugam ciocolata rupta bucatele.
Amestecam pana se topeste ciocolata, apoi dam craticioara deoparte si lasam la racit.
Mixam untul moale si adaugam peste el zaharul pudra lingura cu lingura.
Punem ciocolata topita si racita si galbenusurile pe rand. Mixam pana la omogenizare.
Aromatizam cu esenta de rom .
Cu ajutorul unei spatule incorporam nuca macinata si dam crema la rece pana se intareste putin.
*
Cu aceasta crema umplem “cojile nucilor”, apoi le lipim doua cate doua. A doua zi sunt tocmai bune de mancat. DE-LI-CIU!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.








****************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************
CORNULETE FRAGEDE CU UNTURA SI SMANTANA


   Ingrediente:
  • 250 g untura solida
  • 250 g smantana cu 20% grasime
  • 2 linguri cu apa minerala
  • 2 linguri zahar pudra vanilat(optional)
  • o jumatate lingurita cu sare
  • 600-650 g faina 
   Umplutura:
  • rahat, gem(de care va place, dar sa fie gros), gem amestecat cu nuca tocata 
   Pentru decor:
  • zahar pudra

Mod de preparare:
Intr-un bol punem untura, smantana, apa minerala, zaharul si sarea. Le amestecam si incepem sa adaugam faina. Framantam rapid un aluat care nu se mai lipeste de bol si de maini. Trebuie sa ne iasa un aluat potrivit de tare. Infasuram aluatul in folie alimentara si il dam la frigider pentru cel putin 2 ore, cel mai bine peste noapte.
Dupa acest timp, aprindem cuptorul la foc mediu(170-180°C).
Pentru cornuletele cu umplutura de rahat procedam astfel: rupem cate o bucata din aluat cam de 150 g... restul il punem din nou in frigider pana intindem urmatoarea foaie. Ii dam forma sferica si o intindem cu sucitorul intr-o foaie rotunda cat mai subtire. Punem deasupra foii o farfurie, si cu un cutit decupam aluatul de jur imprejurul acesteia. Taiem foaia in 16 triunghiuri, punem fasii de rahat la baza fiecaruia, apoi rulam. Punem cornuletele astfel formate in tava. Procedam la fel pana umplem tava cu cornulete. O dam la cuptor pentru aproximativ 15-20 de minute sau pana cornuletele incep sa se rumeneasca pe margini. Cand sunt gata, scoatem tava din cuptor, lasam cornuletele 5 minute sa se racoreasca, apoi le "tavalim" prin zahar pudra.
entru cornuletele cu umplutura de gem procedam asa: intindem aluatul intr-o forma dreptunghiulara sau patrata cam de 3-4 mm grosime. Taiem fasii de 5 cm latime si intindem pe fiecare margine gem sau gem amestecat cu nuca(vezi foto mai jos). Eu pe unele fasii am pus gem de gutui, iar pe altele un amestec de gem de prune, gutui si nuca tocata, Rulam fasiile(ne putem ajuta de lama unui cutit mai mare) si le taiem in bucati de 3-4 cm. Le asezam in tava si dam tava la cuptor pentru aproximativ 15-20 de minute sau pana se rumenesc usor pe margini. Cand se racoresc putin le pudram cu zahar. Sunt delicioase si se topesc in gura.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook , unde postez si alte retete delicioase. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti RETETELE MELE DE LA A LA Z, 



















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Despre mine

Fotografia mea
Buna ziua si bine ati venit in mica mea bucatarie virtuala. Sunt o persoana simpla, care a crescut la tara, iar pentru mine bucataria este una dintre pasiunile mele. Imi place sa gatesc retete simple si gustoase care contin ingrediente la indemana oricui si incerc sa le detaliez pe intelesul tuturor. Iubesc florile, natura si oamenii. Nu am cursuri de bucatar, patiser sau cofetar, iar ceea ce gatesc sunt mancaruri/retete pe care le prepar pentru familia mea si pentru cei dragi. Va pup si va multumesc pentru vizita!