21.09.2020

Chiftelute marinate - reteta clasica

Weekend-ul trecut am facut aceste delicioase chiftelute pe care le-am servit alaturi de un piure. Daca le coaceti in cuptor, va sfatuiesc sa alegeti o carne mai grasa. Eu am folosit spata de porc si pulpe de pui, iar chiftelutele mele au iesit destul de suculente. Haideti sa citim reteta! 😉

Daca probati reteta mea de Chiftelute marinate, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite.

      
     Ingrediente
     Pentru chiftele:

  • 500 g carne tocata(am folosit amestec porc si pui)
  • un ou
  • o ceapa
  • 3 catei mari de usturoi
  • 2 linguri pesmet
  • sare
  • piper macinat
  • cateva fire de marar si patrunjel
    Pentru sos:
  • 4 catei mari de usturoi
  • 300 ml suc de rosii mai gros sau 2-3 linguri pasta de tomate
  • 500 ml(aproximativ) supa sau apa
  • 1 lingura rasa cu faina
  • 1 frunza de dafin
  • sare
  • piper macinat
  • 2 linguri cu ulei
  • cateva fire de marar






Mod de preparare
Chiftele:

Punem carnea tocata intr-un bol si adagam peste ea: oul, ceapa si usturoiul date pe razatoarea cu orificii mici, verdeata tocata, pesmetul, sare si piper. Amestecam totul bine. Eu am copt chiftelutele in cuptor, daca doriti, le puteti praji in ulei.
Aprindem cuptorul la foc mediu(180°C) si asternem intr-o tava hartie de copt.
Punem apa intr-un bol mai mic, ne umezim mainile, apoi luam din compozitie si formam chiftele pe care le aplatizam usor. Le punem in tava pregatita dinainte procedand la fel pana terminam toata compozitia de chiftele. Dam tava cu chiftelele la cuptor si dupa aproximativ 20 de minute le verificam. Daca sunt rumenite pe partea de jos le intoarcem si le mai lasam aproximatix 15 minute sau pana se rumenesc frumos si pe cealalta parte. Cand sunt gata, le scoatem pe o farfurie.
Sos:
Decojim usturoiul. Apasam cu lama cutitului pe fiecare catel de usturoi, apoi il tocam marunt. Il calim aproximativ un minut (doar cat sa-si lase aroma) intr-o cratita cu uleiul incins. Adaugam sucul de rosii sau pasta de tomate, lasam sa dea cateva clocote, apoi punem supa/apa. Eu am folosit supa de pasare. Adaugam frunza de dafin, sare si piper si lasam sa fiarba 4-5 minute. Peste faina punem apa rece si batem bine cu furculita. Trebuie sa obtinem o compozitie fina, care curge. Turnam in fir subtire mixtura de apa si faina amestecand continuu ca sa nu faca cocoloase. Punem si chiftelele si lasam sa fiarba la foc mic. Dupa aproximativ 5-6 minute oprim focul de sub cratita si presaram mararul tocat marunt. Servim chiftelutele alaturi de un piure de cartofi, paste, orez sau garnitura preferata. Deliciu!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca❤. Puteti sa distibuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti retetele mele de MANCARURI CARNE/PESTE.






















6 comentarii:

  1. Foarte frumos prezentate! Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata foarte bine si cred Ca' sunt si gustoase...pofta buna!!!💞

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult...intr-adevar, sunt gustoase. O zi frumoasa sa ai!

      Ștergere
  3. Vă urmăresc cu interes! Apreciez foarte mult simplitatea rețetelor dumneavoastră, în ziua de astăzi nu prea mai găsești rețete simple, cum erau altădată, care de altfel sunt și foarte gustoase. Rețetele sunt simple, gustoase și ușor de preparat, chiar și pentru începători. Mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc frumos pentru cuvintele frumoase. Ma bucur ca iti plac si ca te inspira retetele mele. Te imbratisez cu drag, Loredana!

      Ștergere

Despre mine

Fotografia mea
Buna ziua si bine ati venit in mica mea bucatarie virtuala. Sunt o persoana simpla, care a crescut la tara, iar pentru mine bucataria este una dintre pasiunile mele. Imi place sa gatesc retete simple si gustoase care contin ingrediente la indemana oricui si incerc sa le detaliez pe intelesul tuturor. Iubesc florile, natura si oamenii. Nu am cursuri de bucatar, patiser sau cofetar, iar ceea ce gatesc sunt mancaruri/retete pe care le prepar pentru familia mea si pentru cei dragi. Va pup si va multumesc pentru vizita!