Ingrediente:
Mod de preparare:
Aprindem cuptorul la foc mediu-180 °C. Tapetam o tava cu hartie de copt… am folosit o tava de cozonac cu dimensiunea de 7x12x33cm
Masuram/cantarim toate ingredientele ca sa le avem la indemana.
Spargem ouale in vasul mixerului sau intr-un bol si adaugam peste ele zaharul si sarea. Le mixam pana zaharul si sarea se dizolva si compozitia creste in volum si se deschide la culoare. Punem uleiul lingura cu lingura si mixam bine dupa fiecare. La fel procedam si cu branza mascarpone….o punem treptat si mixam. Aromatizam cu coaja de lamaie, apoi lasam mixerul deoparte. Cu ajutorul unei spatule de bucatarie incorporam in 2 reprize faina cernuta si amestecata cu praful de copt. Turnam copozitia in tava pregatita dinainte si oprim din ea 2-3 linguri. Peste cacao punem putina apa...1-2 linguri, cat sa se formeze o pasta, apoi omogenizam. Amestecam compozitia oprita cu pasta de cacao si o punem cu lingura, in tava, peste cea alba. Amestecam usor cu furculita cele doua aluaturi ca sa obtinem aspect marmorat. Dam tava la cuptor pentru 40- 45 minute sau pana checul trece testul scobitorii: infigem o scobitoare in mijlocul checului si daca iese curata, fara aluat prins de ea, inseamna ca este copt. Daca se prinde aluat de scobitoare, mai lasam checul 5 minute in cuptor, apoi repetam testul. Cand este gata, scoatem checul din tava, il pudram cu zahar si il lasam sa se raceasca. Il feliem, apoi il putem servi…cu mare pofta, ca-i tare bun! 😊
Mai jos am gasiti cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca💜. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreun
Aici gasiti reteta CHECULUI CU APA MINERALA.
- 4 oua
- 125 g zahar(5 linguri)
- 150 g faina(6 linguri)
- 250 g mascarpone
- 4 linguri ulei
- 1 lingura cu varf de cacao
- 1 lingurita praf de copt
- coaja de la o lamaie
- un varf cutit de sare
Mod de preparare:
Aprindem cuptorul la foc mediu-180 °C. Tapetam o tava cu hartie de copt… am folosit o tava de cozonac cu dimensiunea de 7x12x33cm
Masuram/cantarim toate ingredientele ca sa le avem la indemana.
Spargem ouale in vasul mixerului sau intr-un bol si adaugam peste ele zaharul si sarea. Le mixam pana zaharul si sarea se dizolva si compozitia creste in volum si se deschide la culoare. Punem uleiul lingura cu lingura si mixam bine dupa fiecare. La fel procedam si cu branza mascarpone….o punem treptat si mixam. Aromatizam cu coaja de lamaie, apoi lasam mixerul deoparte. Cu ajutorul unei spatule de bucatarie incorporam in 2 reprize faina cernuta si amestecata cu praful de copt. Turnam copozitia in tava pregatita dinainte si oprim din ea 2-3 linguri. Peste cacao punem putina apa...1-2 linguri, cat sa se formeze o pasta, apoi omogenizam. Amestecam compozitia oprita cu pasta de cacao si o punem cu lingura, in tava, peste cea alba. Amestecam usor cu furculita cele doua aluaturi ca sa obtinem aspect marmorat. Dam tava la cuptor pentru 40- 45 minute sau pana checul trece testul scobitorii: infigem o scobitoare in mijlocul checului si daca iese curata, fara aluat prins de ea, inseamna ca este copt. Daca se prinde aluat de scobitoare, mai lasam checul 5 minute in cuptor, apoi repetam testul. Cand este gata, scoatem checul din tava, il pudram cu zahar si il lasam sa se raceasca. Il feliem, apoi il putem servi…cu mare pofta, ca-i tare bun! 😊
Mai jos am gasiti cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca💜. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreun
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu