22.06.2020

Prajitura cu malai si chefir

Daca nu ati facut pana acum o prajitura cu malai va recomand cu drag sa o incercati....este desertul acela ieftin si gustos care pe multi dintre noi ne duce cu gandul la copilarie.

Daca probati reteta mea de Prajitura cu malai si chefir, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata.


    Ingrediente:
  • 4 oua de marime medie
  • 500 g chefir sau lapte batut (2 cani)
  • 200 g zahar(1 cana)
  • 200 g malai(1 cana)
  • 150 g faina(1 cana)
  • 125 ml ulei(1/2 cana)
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • coaja de la o lamaie medie
  • 10 g praf de copt(1 pliculet)
  • un varf cutit de sare


Mod de preparare:
Pornim cuptorul la foc mediu(180°C) si tapetam o tava cu hartie de copt. Eu am folosit o tava cu dimensiunile de 25*35 cm si am udat-o in interior ca sa pot aseza hartia mai bine in ea.
Cantarim ingredientele ingredientele ca sa le avem la indemana. Daca nu aveti un cantar la puteti masura ingredientele cu o cana de 250 ml. Cernem faina si o amestecam cu praful de copt. Malaiul NU trebuie sa fie grisat, vom folosi un malai mai fin. Daca malaiul este prea mare, prajitura va iesi uscata.
Spargem ouale in vasul mixerului sau in alt bol si adaugam peste ele zaharul, zaharul vanilat si sarea. Le mixam bine pana zaharul se dizolva complet si amestecul creste in volum si se deschide la culoare. Turnam uleiul in fir subtire(ca la maioneza) in timp ce mixam, apoi incorporam treptat faina alternand cu chefirul sau laptele batut. Spre sfarsit aromatizam cu coaja de lamaie. Ne va iesi o compozitie mai lichida. Daca doriti ca prajitura sa iasa mai inalta folositi o tava mai mica sau mariti cantitatile ingredientelor. Turnam aluatul in tava si o dam la cuptor pentru aproximativ 35-40 de minute sau pana prajitura se rumeneste frumos deasupra. Putem face testul scobitorii: infigem o scobitoare in mijlocul prajiturii si daca iese curata, fara aluat prins de ea, inseamna ca prajitura este coapta. Cand este gata, scoatem tava cu prajitura din cuptor si cand se racoreste putin o scoatem din tava cu hartie cu tot. O taiem cand se raceste si o pudram cu fulgi de cocos(cum am facut eu) sau cu zahar pudra. Un deliciu!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.😊
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca😗. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti retetele mele de DULCIURI.











5 comentarii:

  1. Anonim28/1/23

    Este prajitura ce o facea bunica in copilarie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daaa...cele mai bune prajituri le faceau bunicile si mamele noastre.

      Ștergere
  2. Anonim28/1/23

    Este prajitura ce o facea bunica in copilarie. Am facut-o si este foarte buna, asa cum era cand eram mica, dar, bunica mai punea si bucati de samburi de nuci. Data viitoare voi pune.
    Multumesc pentru reteta!

    RăspundețiȘtergere
  3. Anonim28/1/23

    Este prajitura ce o facea bunica in copilarie. Am facut-o si este foarte buna, asa cum era cand eram mica, dar, bunica mai punea si bucati de samburi de nuci. Data viitoare voi pune.
    Multumesc pentru reteta!

    RăspundețiȘtergere

Despre mine

Fotografia mea
Buna ziua si bine ati venit in mica mea bucatarie virtuala. Sunt o persoana simpla, care a crescut la tara, iar pentru mine bucataria este una dintre pasiunile mele. Imi place sa gatesc retete simple si gustoase care contin ingrediente la indemana oricui si incerc sa le detaliez pe intelesul tuturor. Iubesc florile, natura si oamenii. Nu am cursuri de bucatar, patiser sau cofetar, iar ceea ce gatesc sunt mancaruri/retete pe care le prepar pentru familia mea si pentru cei dragi. Va pup si va multumesc pentru vizita!