30.06.2020

Prajitura cu iaurt si visine

De sezon💛! Desert rapid si delicios cu visine…puneti reteta bine sa o aveti in orice anotimp. Visinile se pot inlocui cu cirese, capsuni, zmeura, mure, prune, mere…etc.


Daca probati reteta mea de Prajitura cu iaurt si visine, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut.



    Ingrediente:
  • 5 oua
  • 200 g zahar (8 linguri)
  • 275 g faina ( 11 linguri)
  • 100 g unt topit si racit
  • 200 g iaurt
  • coaja de la o lamaie
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingurita praf de copt
  • ¼ lingurita sare
  • 500-600 g visine






Mod de preparare:
Spalam visinile, le indepartam coditele si le lasam la scurs. Cand sunt bine scurse le scoatem samburii, le punem direct intr-o strecuratoare si le lasam cel putin o ora sa se scurga bine de zeama lasata. Din cand in cand scuturam strecuratoarea.
Aprindem cuptorul la foc mediu(180°C).
Tapetam o tava (25x 35 cm )cu hartie de copt. Daca doriti, puteti uda interiorul tavii ca hartia sa se aseze mai bine in ea. Masuram/cantarim toate ingredientele si cernem faina impreuna cu praful de copt. Spargem ouale in vasul mixerului sau intr-un bol si adaugam zaharul si sarea peste ele. Mixam pana zaharul se dizolva complet, apoi turnam untul topit( in acest timp mixam continuu). Punem treptat si iaurtul (am folosit iaurt tip grecesc), esenta si coaja de lamaie. Lasam mixerul deoparte si cu ajutorul unei spatule de bucatarie incorporam in 2 transe faina. Amestecam bine ca sa nu fie cocoloase. Punem aluatul in tava pregatita, il nivelam, apoi asezam deasupra visinile. Dam tava la cuptor pentru aproximativ 35-40 de minute sau pana prajitura se rumeneste frumos deasupra. Putem face testul scobitorii: infigem o scobitoare in mijlocul prajiturii, iar daca iese curata, fara aluat prins de ea, inseamna ca este coapta. Cand este gata, lasam prajitura sa se racoreasca putin in tava, apoi o scoatem cu hartie cu tot. Cand se raceste complet, o pudram cu zahar, o portionam si o putem servi. Deliciu! 😊
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete cu dovlecei.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook , unde postez si alte retete delicioase. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti toate RETETELE MELE IN ORDINE ALFABETICA.














4 comentarii:

  1. Bună ziua,f bună rețetă,azi o voi prepară! V-am descoperit site-ul cu retete de tot felul,voi prepară de acum multe rețete deosebite.Multumesc !

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna dimineata! Ma bucur ca iti plac retetele mele. Astept sa imi spui cum ti-a iesit prajitura :) O zi minunata sa ai!

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte bună, rapidă și ieftină. E pusă la favorite. Eu am făcut-o cu afine congelate. Urmează și cu alte fructe.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este, Deea! O prajitura gustoasa care se poate face cu orice fructe de sezon. Iti multumesc pentru vizita, te mai astept cu drag!

      Ștergere

Despre mine

Fotografia mea
Buna ziua si bine ati venit in mica mea bucatarie virtuala. Sunt o persoana simpla, care a crescut la tara, iar pentru mine bucataria este una dintre pasiunile mele. Imi place sa gatesc retete simple si gustoase care contin ingrediente la indemana oricui si incerc sa le detaliez pe intelesul tuturor. Iubesc florile, natura si oamenii. Nu am cursuri de bucatar, patiser sau cofetar, iar ceea ce gatesc sunt mancaruri/retete pe care le prepar pentru familia mea si pentru cei dragi. Va pup si va multumesc pentru vizita!