Daca probati reteta mea de Mucenici umpulti cu nuca sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata😊.Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de Facebook- Facebook.😉.
Ingrediente
Pentru aluat:
- 700 g faina
- 5 linguri zahar
- 350 ml apa
- 5 linguri ulei
- 40 g drojdie proaspata sau 10 g drojdie uscata
- 1 lingura coaja de lamaie
- 1 lingura esenta de vanilie
- 1/2 lingurita sare
- 100 ml apa in care dizolvam o lingura zahar si un pliculet zahar vanilat
- 300 g nuca macinata marunt
- 2 linguri miere(sau dupa gust)
- 5-6 linguri apa
- 1 lingurita esenta rom
- ½ lingurita coaja de lamaie
- 1 cana si jumatate apa
- 1 jumatate cana zahar
- 1 lingura esenta de vanilie
- 1 lingurita coaja de lamaie
- 4-5 linguri cu miere
- 1 cana si jumatate nuca maruntita grosier
Aluat:
Peste drojdie punem 1 lingurita cu zahar si o frecam ca sa se lichefieze. Daca folosim drojdie uscata o amestecam direct in faina cernuta.
Intr-o craticioara punem apa, zaharul si sarea. Punem craticioara pe foc si o lasam doar cat sa se dizolve sarea si zaharul. Adaugam coaja de lamaie si lasam siropul sa se racoreasca. Cand devine doar caldut il punem intr-un castron impreuna cu 2 linguri de ulei, drojdia si esenta.
Incepem sa incorporam faina cernuta, amestecand mai intai cu lingura, apoi cu mana. Daca aluatul este prea tare mai adaugam putina apa sau daca este prea moale mai punem putina faina.
Rasturnam aluatul pe masa de lucru infainata si il framantam aproximativ 15 minute adaugand treptat si restul de ulei. Trebuie sa ne iasa un aluat elastic care nu se mai lipeste de maini.
Transferam aluatul din nou in castron, acoperim castronul cu folie alimentara si lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.
Umplutura:
Peste nuca macinata adaugam mierea, coaja de lamie si romul. Incepem sa punem treptat apa si amestecam pana rezuta o pasta omogena.
*
Aluatul dospit il impartim in 12 bucati egale pe care le framantam putin pe blatul uns cu ulei formand niste bile.
Luam cate o bila de aluat si o intindem cu sucitorul intr-o fasie cu dimensiunea aproximativa de 35 x 7 cm. Pe latura mare a fasiei intindem compozitie de nuca(o lingurita plina). Rulam pana vom obtine un sul pe care il rasucim putin, apoi impreunam capetele si le lipim. Ii dam forma de opt avand grija ca lipitura sa fie dedesubt. Asezam mucenicii in tavi captusite cu hartie de copt si ii mai lasam la crescut o jumatate de ora....eu am sarit peste acest pas deoarece eram in criza de timp, dar va sfatuiesc sa ii lasati sa creasca in tavi. Cand sunt crescuti ii ungem/pensulam cu apa in care dizolvam zaharul si zaharul vanilat.
Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu(170-180°C) pentru aproximativ 25-30 de minute.
Sirop:
Punem apa, zaharul si coaja de lamaie intr-o craticioara pe foc mic.
Lasam sa fiarba aproximativ 2-3 minute, dupa care dam craticioara deoparte si adaugam esenta.
In acest sirop cald inmuiem mucenicii fierbinti, apoi ii ungem cu miere si deasupra presaram nuca zdrobita. Sunt absolut deliciosi!
Aici gasiti reteta pentru MUCENICI SIMPLI DE POST.Luam cate o bila de aluat si o intindem cu sucitorul intr-o fasie cu dimensiunea aproximativa de 35 x 7 cm. Pe latura mare a fasiei intindem compozitie de nuca(o lingurita plina). Rulam pana vom obtine un sul pe care il rasucim putin, apoi impreunam capetele si le lipim. Ii dam forma de opt avand grija ca lipitura sa fie dedesubt. Asezam mucenicii in tavi captusite cu hartie de copt si ii mai lasam la crescut o jumatate de ora....eu am sarit peste acest pas deoarece eram in criza de timp, dar va sfatuiesc sa ii lasati sa creasca in tavi. Cand sunt crescuti ii ungem/pensulam cu apa in care dizolvam zaharul si zaharul vanilat.
Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu(170-180°C) pentru aproximativ 25-30 de minute.
Sirop:
Punem apa, zaharul si coaja de lamaie intr-o craticioara pe foc mic.
Lasam sa fiarba aproximativ 2-3 minute, dupa care dam craticioara deoparte si adaugam esenta.
In acest sirop cald inmuiem mucenicii fierbinti, apoi ii ungem cu miere si deasupra presaram nuca zdrobita. Sunt absolut deliciosi!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook , unde postez si alte retete delicioase. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook , unde postez si alte retete delicioase. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z.
Ador aceasta rețete
RăspundețiȘtergereSi noua ne plac foarte mult, o zi buna!
ȘtergereMulțumesc pt.reteta🤗
ȘtergereCu mare drag!
ȘtergereMulțumesc ptr rețetă!
RăspundețiȘtergereCu drag, sa ai o primavara frumoasa!
Ștergere