09.01.2020

Placinta cu smantana

Imi plac preparatele care se fac rapid....la fel si aceasta placinta😏 Intotdeauna se mananca cu mare pofta pana la ultima bucatica.❤



Daca probati reteta mea de Placinta cu smantana  sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata😊.Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de FacebookFacebook.😉.


    Ingrediente:
  • 1 pachet foi de placinta(400 g)
  • 1 kg smantana (cu 20% grasime am folosit eu)
  • 7-8 oua mari
  • ¾ cana cu zahar
  • 2 pliculete cu zahar vanilat
  • 2 linguri cu gris
  • ¼  lingurita cu sare
  • 200-250 g visine conservate pt. prajituri(se pot inlocui cu stafide sau fructe uscate)
  • 4-5 linguri cu ulei
  • 1 cana cu lapte(250ml)


Mod de preparare:
Asternem intr-o tava(35x 25x 6 cm) hartie de copt avand grija sa imbracam si peretii acesteia. Pregatim toate ingredientele ca sa le avem la indemana.  Spargem ouale intr-un castron incapator si le mixam cu zaharul si sarea pana acestea incep sa se albeasca si cresc in volum. Zaharul il masuram cu o cana cu volumul de 250 ml.
Spargem ouale in vasul mixerului sau in alt vas, adaugam peste ele sarea, zaharul si zaharul vanilat. Le mixam pana isi dubleaza volumul, apoi cu mixerul la viteza mica incorporam treptat smantana. La sfarsit adaugam grisul si mai mixam cateva secunde. Daca doriti puteti pune si coaja rasa de lamaie.
In tava pregatita dinainte punem prima data trei foi unse intre ele cu ulei. Daca sunt mai mari decat tava le incretim pana ajung la dimensiunea ei. Daca se intampla ca foile sa fie rupte sau sa se rupa, nu este nicio problema...le asezati in tava asa cum puteti, doar sa fie in strat cat de cat uniform. Turnam cam trei polonice din amestecul de oua si smantana. Punem o parte din fructe(trebuie sa fie bine scurse) si acoperim cu alte trei foi unse intre ele cu ulei. Procedam la fel pana terminam foile si amestecul de smantana si oua. Ultimul strat trebuie sa fie de foi pentru ca acum vom turna laptele deasupra placintei. Dam tava la cuptor pentru aproximativ 50 de minute sau pana placinta se rumeneste frumos deasupra. Daca in timpul coacerii placinta se umfla pe alocuri o intepam cu un bat de frigaruie sau un cutit cu lama subtire. Cand este gata, scoatem tava cu placinta din cuptor si o lasam sa se raceasca/racoreasca. O portionam si este gata de servire 😊 Pofta buna!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook , unde postez si alte retete delicioase. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z

4 comentarii:

  1. Foarte bună plăcinta! Ne plac retetele dumneavoastră! 🙂

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur mult sa aud asta. Un inceput de saptamana frumos sa aveti!

      Ștergere
  2. Delicioasa!! Am facut mai multe retete de la dvs. Toate foarte bune. Felicitari!

    RăspundețiȘtergere