19.11.2019

Negresa cu gem- reteta de post

Un desert de nota 10 pe care il recomand cu mult drag. Este ieftin, delicios, se prepara in aproximativ 10 minute, iar majoritatea ingredientele le avem sigur in bucatarie. 💜


Daca probati reteta mea de Negresa cu gem, de post  sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata😊.Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de FacebookFacebook.😉.😍.


    O parte din ingrediente le vom masuram cu o cana de 250 ml
    Ingrediente:
  • 2 cani cu faina
  • 1 cana cu zahar
  • 1 cana cu apa minerala
  • 1 cana cu gem de caise sau alt gem
  • ½ cana cu ulei
  • 2 linguri cu cacao
  • 1 lingura esenta de rom
  • 1 lingurita cu bicarbonat de sodiu alimentar
  • 1 lingurita otet
  • un varf cutit de sare



Mod de preparare:
Aprindem cuptorul la foc mediu(170-180°C ).
Tapetam o tava(24x24 cm) cu hartie de copt, apoi masuram/cantarim toate ingredientele ca sa le avem la indemana.
Cernem faina intr-un bol, peste ea cernem cacaua, apoi punem zaharul si sarea. Amestecam bine cu telul in forma de para pana se combina cele 4 ingrediente, apoi turnam treptat(in timp ce amestecam) apa, si uleiul. Incorporam si gemul,  bicarbonatul stins cu o lingurita de otet. si aromatizam cu esenta. Omogenizam avand grija sa nu ramana urme de faina sau cocoloase. Turnam compozitia in tava pregatita dinainte si o dam la cuptorul incins pentru aproximativ 40 de minute. Dupa primele 35 de minute facem testul scobitorii: infigem o scobitoare in mijlocul prajiturii si daca iese curata, fara aluat prins pe ea, inseamna ca este coapta. Daca pe scobitoare raman urme de aluat  o mai lasam 5 minute in cuptor si repetam testul.
Cand prajitura este gata scoatem tava din cuptor si o lasam sa se raceasca, apoi o putem portiona. Dupa preferinta, deasupra se cerne zahar pudra sau fulgi de nuca de cocos. Gata!....simplu si rapid si gustos, nu-i asa😊?
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie. Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase ca sa aveti de unde va inspira. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti toate RETETELE MELE IN ORDINE ALFABETICA.

12 comentarii:

  1. Am făcut această negreasă vă pot spune că mia ieşit super o rețetă super care merită făcută in zilele de post repet super bună prajitura

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna! Ma bucur mult ca v-a placut. Pup, o zi frumoasa!

      Ștergere
  2. Felicitări, o bunătate și mai ales ca e de Post și nu îți vine să crezi așa gust bun are, mai rar!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Glazura de ciocolata din ce ingrediente este făcută?

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna ziua. Am fcut prajitura ,e bună, dar de ce a iesit un pic cleioasă? Ce am greșit? Mulțumesc anticipat pentru răspuns?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna. Poate nu a fost coapta suficient sau gemul pe care l-ai folosit a fost mai fluid.

      Ștergere
    2. Anonim5/3/24

      Negresa a ieșit nemaipomenita!

      Ștergere
    3. Ma bucur mult ca v-a placut. O zi frumoasa!

      Ștergere
  5. Anonim6/3/24

    Mi-a placut receta. E usor de pregatit si ingredientele le avem in bucatarie. Dar in loc de apa minerala putem folosi apa obisnuita?

    RăspundețiȘtergere