09.07.2019

Pasta de corcoduse verzi


Pasta de corcoduse verzi este tare buna pentru acrit ciorbele. Mie imi place sa pun 1-2 linguri si in mancarea de varza proaspata. O stiu de cand eram copil si nu-mi lipseste nici acum….ciorbele acrite cu aceasta pasta, pentru mine, au gust de copilarie <3 . Recomand cu drag sa faceti si voi cateva borcanele

Daca pobati reteta mea de Pasata de corcoduse verzi, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut.
loading...
      Ingrediente:
  • 4 kg corcoduse verzi
  • 1 ½ lingura cu sare pentru muraturi
  • apa






Aici gasiti o reteta cu varza in care am folosit aceasta pasta.


Mod de preparare:

Prima data vom steriliza borcanele(cam 9 borcane de 370 ml) goale si capacele acestora(vedeti aici cum se sterilizeaza).
Spalam corcodusele in 2-3 ape indepartand coditele. Le punem intr-o oala/cratita si turnam apa pana la nivelul lor. Le fierbem cateva minute, pana samburii acestora incep sa se desprinda de pe pulpa. Cand sunt gata le lasam sa se racoreasca, apoi pasam (cu lingura) corcodusele printr-o sita/strecuratoare mai mare. Pulpa acestora o vom pune pe foc impreuna cu apa in care au fiert. Fiebem totul aproximativ o ora si un sfert, pana pasta se mai ingroasa. La jumatea fierberii adaugam sarea. Cat timp corcodusele fierb avem grija sa indepartam spuma care se formeaza. Cand este gata, lasam putin pasta la racorit, apoi o punem in borcane si le infiletam capace.Punem borcanele intr-o tava si o introducem in cuptor la foc mic. Dupa 10 minute inchidem focul cuptorului si lasam borcanele pana se racesc. Depozitam borcanele la loc racoros.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti sa distibuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.











loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Daca va place reteta(sau nu :) ), va rog sa-mi lasati un comentariu. Multumesc!

Postări populare

COPYRIGHT © Toate articolele și imaginile de pe acest blog aparțin autorului Bunătăți din bucătăria Gicuței. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fără acordul scris al autorului, se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe.).

Postare prezentată

Pui de curte la cuptor

Puiul la cuptor arata bine, miroase bine si este absolut delicios. Am ales sa-l condimentez simplu, doar cu sare, piper si cateva ramurele d...