13.06.2019

Prajitura turnata cu mere (II)

Dupa parerea mea, aceasta este cea mai simpla reteta de prajitura cu mere…nu trebuie sa stai cu emotii ca aluatul nu iti va iesi. Reusita garantata...recomand cu mare drag!💜

Daca probati reteta mea de Prajitura turnata cu mere  sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata😊.Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de FacebookFacebook.😉.
      

    Ingrediente
    Blat:

  • 2 oua
  • 150 g zahar(6 linguri)
  • 250 g faina(10 linguri)
  • 125 ml ulei
  • 100 g iaurt
  • o lingurita praf de copt
  • o lingurita esenta de vanilie
  • un varf cutit de sare
   Umplutura:
  • 1,2-1,5 kg mere
  • 4-5 linguri zahar sau dupa gust
  • ½ lingurita scortisoara




Mod de preparare:

Mai intai ne ocupam de umplutura. Eu am folosit 2 borcane cu mere rase pentru iarna…s-au pastrat foarte bine, aici gasiti reteta. Daca folosim mere proaspete, le spalam, le decojim si le dam pe razatoarea cu orificii mari. Le punem la calit intr-o cratita impreuna cu zaharul. Le calim la foc iute cateva minute pana scade zeama lasata. Cand sunt gata adaugam scortisoara, amestecam si lasam sa se raceasca. Daca doriti puteti adauga si 1-2 pliculete cu zahar vanilat.
Aprindem cuptorul la foc mediu (170-180°C). Asternem hartie de copt intr-o tava (24x 24 cm). Udam tava inainte ca sa se lipeasca hartia mai bine de ea. Masuram/cantarim toate ingredientele ca sa le avem la indemana. Spargem ouale in bolul mixerului sau in alt bol, adaugam sarea peste ele si le mixam cateva secunde. Incorporam zaharul in mai multe reprize, apoi turnam uleiul in fir subtire in timp ce mixam. Punem si iaurtul si aromatizam cu esenta. Cu mixerul la viteza cea mai mica incorporam in 3-4 transe faina cernuta si amestecata cu praful de copt.
Punem jumatate din aluat in tava pregatita dinainte, nivelam si dam tava la cuptor pentru aproximativ 10-12 minte sau pana blatul este ferm la atingere. Dupa acest timp scoatem tava din cuptor si intindem merele peste blat. Turnam restul de aluat, nivelem si dam din nou tava la cuptor pentru aproximativ 45 de minute sau pana prajitura se rumeneste frumos. Cand este gata, scoatem tava cu prajitura din cuptor si cand se raceste o pudram cu zahar, apoi o portionam. Spor in toate💜!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook , unde postez si alte retete delicioase. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z.

10 comentarii:

  1. Minunata reteta!Usoara si rapida!Multumesc pentru idee!

    RăspundețiȘtergere
  2. O zi bunà và doresc acum ràsfoiesc pe pagina Dvoastrà sint retete minunate si bune và multumim pupici👍🏽❤😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur mult ca iti plac! O zi frumoasa si voua! <3

      Ștergere
  3. Laura Ionescu26/11/22

    Super, salvata 🙂. Am o reteta de la soacra 🥴 tot cu 2 oua, 1 praf de copt, vanilie, si cate 16 linguri de apa ( lapte), zahar, ulei, faina. Si tot la fel, o fac si cu mere si cu branza. Mi se pare mai interesanta a dvs cu iaurt.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Interesanta si usor de retinut si reteta soacrei tale. O zi minunata sa ai!

      Ștergere
  4. Anonim15/2/23

    F bune și economice rețetele dv! Felicitări!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc pentru aprecieri. O zi frumoasa!

      Ștergere
  5. Anonim25/11/23

    Foarte bună prajitura

    RăspundețiȘtergere