26.06.2019

Briose aperitiv din dovlecei si telemea

Perfecte pentru aceasta perioada a anului, rapide si absolut delicioase. Recomand cu drag si aceasta reteta...este simplu de facut, iar rezultatul este de nota maxima. ✌


Daca probati reteta mea de Briose aperitiv din dovlecei si telemea, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite.


     Ingrediente:
  • 500 g dovlecei tineri
  • 250 g branza telemea
  • o ceapa mare
  • 3 linguri ulei
  • 3 oua
  • 5-6 linguri faina
  • o lingurita praf de copt
  • o legatura de marar
  • boia
  • piper
  • sare




Mod de preparare:

Aprindem cuptorul la foc mediu(170-180°C)
Decojim dovleceii, apoi ii dam pe razatoarea mica. Il stoarcem cat de mult putem si il punem intr-un bol. Curatam si spalam ceapa si o radem direct in bolul cu dovlecei. La fel radem si branza. Punem si mararul tocat, condimentam cu boia, piper si putina sare. Amestecam totul cu o lingura. Separat, batem ouale cu furculita intr-un castronel, apoi le adaugam in amestecul de mai sus. Punem si uleiul, omogenizam si adaugam faina cernuta cu praful de copt. Amestecam bine. Compozitia trebuie sa fie mai grosuta, dar sa cada/curga dupa lingura. Daca este nevoie mai adaugati o lingura de faina, dar nu exagerati cu ea….briosele dupa copt trebuie sa fie pufoase. Chiar daca se vor lasa putin, textura va fi la fel de pufoasa. Asezam hartiute speciale in formele de briose(formele le vom pune in tava de aragaz sau alta tava), apoi punem cu lingura din compozitie. Umplem fiecare hartiuta cam pe trei sferturi. Dam tava la cuptor pentru aproximativ 35-40 de minute sau pana briosele se rumenesc frumos. Cand sunt gata, le lasam ca sa ajunga la temperatura camerei, apoi le dam la frigider pentru cel putin o jumatate de ora ca sa putem indeparata usor hartia de pe ele, fara sa le rupem. Le asezam pe un platou si le putem servi…deliciu!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca💛. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.









2 comentarii:

  1. Buna seara,
    Imi puteti spune va rog daca aveti o reteta de briose sau chec apeitiv fara oua?Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere