Daca probati reteta mea de Varza murata la cuptor cu jumari, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite.
Ingrediente:
- o varza murata mai mare
- un pumn de jumari
- 2 linguri bulion
- o lingura cu varf de untura solida sau 3-4 linguri ulei
- cimbru uscat
- o frunza de dafin
- piper macinat
- sare
Mod de preparare:
Spalam varza in mai multe ape reci, apoi o tocam marunt. Daca este prea sarata/acra o lasam inainte de a o toca 1-2 ore intr-un vas cu apa rece.
Incingem untura/uleiul in cratita si adaugam varza. O calim aproximativ 10 minute, apoi adaugam jumarile si condimentam cu cimbru si piper. Punem frunza de dafin si turnam o cana cu apa. Dam cratita la cuptor(foc mediu) pentru aproximativ o ora sau pana varza este bine patrunsa. Verificam din cand in cand sa nu scada prea mult zeama, iar daca este nevoie mai adaugam cata putina apa fierbinte. Cu 15 minute inainte sa fie gata potrivim gustul de sare si adaugam bulionul. Cand este fiarta, lasam varza 10-15 minute sa se racoreasca, apoi o putem servi...cu mamaliguta moale si un ardei iute. Suna bine, nu-i asa? 😉
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca💜. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Spalam varza in mai multe ape reci, apoi o tocam marunt. Daca este prea sarata/acra o lasam inainte de a o toca 1-2 ore intr-un vas cu apa rece.
Incingem untura/uleiul in cratita si adaugam varza. O calim aproximativ 10 minute, apoi adaugam jumarile si condimentam cu cimbru si piper. Punem frunza de dafin si turnam o cana cu apa. Dam cratita la cuptor(foc mediu) pentru aproximativ o ora sau pana varza este bine patrunsa. Verificam din cand in cand sa nu scada prea mult zeama, iar daca este nevoie mai adaugam cata putina apa fierbinte. Cu 15 minute inainte sa fie gata potrivim gustul de sare si adaugam bulionul. Cand este fiarta, lasam varza 10-15 minute sa se racoreasca, apoi o putem servi...cu mamaliguta moale si un ardei iute. Suna bine, nu-i asa? 😉
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca💜. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
O reteta simplă și gustoasă. Multumesc
RăspundețiȘtergereO rețetă bună și gustoasă
RăspundețiȘtergereCam asa aceva :) O serara frumoasa!
RăspundețiȘtergereE varza care o mancam in copilărie. Frunza aia de dafin face diferența. Nu am mai facut de mult rețeta asta și nu eram sigura ca imi aduc aminte toate ingredientele. Mulțumesc mult, am citit zeci de rețete inainte de a o gasi pe aia ORIGINALĂ. Complimenti! Și pofta buna celor care vor sa o probeze. Nu or sa regrete!
RăspundețiȘtergereMa bucur ca ai gasit reteta...iti multumesc si eu pentru vizita si aprecieri.
Ștergere