Daca probati reteta mea de Prajitura turnata cu mere sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata😊.Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de Facebook- Facebook.😉.
Ingrediente
Vom masura ingredientele cu o cana de 250 ml
Aluat:
- 1 cana cu apa minerala
- ½ cana ulei
- 1 cana (nu prea plina) cu zahar
- 2 cani(cu varf) cu faina
- 1 lingurita esenta de vanilie
- ¼ lingurita sare
- 1 lingurita cu varf bicarbonat de sodiu + 1 lingura otet sau zeama de lamaie
Umplutura:
Mod de preparare:
Spalam merele si dupa ce le stergem le curatam de coaja si cotoare. Le dam pe razatoarea cu orificii mari, apoi le punem la calit intr-o cratita. Adaugam zaharul si le calim la foc iute pana scade toata zeama pe care merele si-au lasat-o. Le lasam la racit.
Aprindem cuptorul la foc mediu(180°C). Tapetam o tava (25x35 cm) cu hartie de copt, apoi pregatim toate ingredientele ca sa le avem la indemana ca treaba merge foarte repede😊.
Intr-un bol punem apa, uleiul, bicarbonatul stins in otet, esenta, sarea si zaharul. Amestecam bine cu un tel in forma de para. Adaugam in mai multe reprize faina cernuta si continuam sa amestecam pana obtinem o compozitie omogena. Aluatul trebuie sa fie unul mai gros decat cel de clatite. Cand este gata, il impartim in doua. Punem prima jumatate in tava pregatita mai inainte, intindem aluatul uniform si dam tava la cuptor pentru aproximativ 10-12 minute sau pana aluatul prinde consistenta si este ferm la atingere.
Dupa acest timp scoatem tava din cuptor si intindem merele calite deasupra aluatului incepand dintr-o margine a tavii. Punem peste mere celalata jumatate de aluat, nivelam cu o spatula sau lingura si reintroducem tava in cuptor pentru aproximativ 40-45 de minute sau pana prajitura se rumeneste deasupra. Cand este coapta, scoatem tava din cuptor si lasam prajitura sa se raceasca in ea. O portionam cand este rece si o presaram cu zahar pudra. Bunatate😋!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook , unde postez si alte retete delicioase. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z.
- 1,200 kg mere
- 4-5 linguri zahar(sau dupa gust)
- 1 lingurita rasa cu scortisoara pudra (sau dupa gust)
Mod de preparare:
Spalam merele si dupa ce le stergem le curatam de coaja si cotoare. Le dam pe razatoarea cu orificii mari, apoi le punem la calit intr-o cratita. Adaugam zaharul si le calim la foc iute pana scade toata zeama pe care merele si-au lasat-o. Le lasam la racit.
Aprindem cuptorul la foc mediu(180°C). Tapetam o tava (25x35 cm) cu hartie de copt, apoi pregatim toate ingredientele ca sa le avem la indemana ca treaba merge foarte repede😊.
Intr-un bol punem apa, uleiul, bicarbonatul stins in otet, esenta, sarea si zaharul. Amestecam bine cu un tel in forma de para. Adaugam in mai multe reprize faina cernuta si continuam sa amestecam pana obtinem o compozitie omogena. Aluatul trebuie sa fie unul mai gros decat cel de clatite. Cand este gata, il impartim in doua. Punem prima jumatate in tava pregatita mai inainte, intindem aluatul uniform si dam tava la cuptor pentru aproximativ 10-12 minute sau pana aluatul prinde consistenta si este ferm la atingere.
Dupa acest timp scoatem tava din cuptor si intindem merele calite deasupra aluatului incepand dintr-o margine a tavii. Punem peste mere celalata jumatate de aluat, nivelam cu o spatula sau lingura si reintroducem tava in cuptor pentru aproximativ 40-45 de minute sau pana prajitura se rumeneste deasupra. Cand este coapta, scoatem tava din cuptor si lasam prajitura sa se raceasca in ea. O portionam cand este rece si o presaram cu zahar pudra. Bunatate😋!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook , unde postez si alte retete delicioase. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z.
Ffff buna!!!😘😘😘
RăspundețiȘtergereAsa este. O zi frumoasa, draga mea!
ȘtergereO savurat cu placere , multumim pt rețetă !
ȘtergereCu drag! <3
ȘtergereGicuta, mulțumesc din suflet pentru rețetă, este o minune. Aluatul îl folosesc acum la diferite alte prăjituri. Să-ți dea Dumnezeu sănătate și spor în toate!
RăspundețiȘtergereCu mult drag!Daa, aluatul merge de minune la mai multe retete...este ieftin si bun. Te pup si iti doresc sanatate si tie!
ȘtergereMa bucur pt aceasta rețetă -Prăjitura cu mere.O fac de ziua mea onomastica -!Sf MARIA MARE
RăspundețiȘtergereBuna dimineata! Si eu ma bucur ca iti place...La multi ani pentru Sfanta Marie! <3
Ștergerebuna, acum am pus sa o fac ,cand o termin revin cu com, dar am mai facut si a iesit o bunatate sper sa iasa si acum 🙈
RăspundețiȘtergereBuna. Te astept cu drag! :)
ȘtergereSe poate face prajitura si cu alta umplutura?
RăspundețiȘtergereDesigur, cu branza(dar nu o sa mai fie de post) sau dovleac :)
ȘtergereE a treia oară când o fac! Apreciata si de copii!! Mulțumesc!
RăspundețiȘtergereMa bucur mult sa aud asat! :) O dupa-amiaza placuta!
ȘtergereDelicioasa! Am facut o data si vreau sa fac iar!
RăspundețiȘtergereMa bucur mul ca ti-a placut. O zi buna!
ȘtergereMinunată! S-a terminat rapid! Mulțumim pentru rețetă!
RăspundețiȘtergereCu mare drag! O zi frumoasa si sanatate multa!
ȘtergereDelicioasa, apreciata de intreaga familie, si mici su mari! Multumim!
RăspundețiȘtergereMa bucur sa aud asta. Sanatate si Paste fericit!
ȘtergerePreferata sotului! Simplu si foooarte gustos! Multumim!
RăspundețiȘtergereCu mult drag! Sa aveti un Paste linistit!
ȘtergereO rețetă foarte bună!
RăspundețiȘtergereMulțumim!(Am făcut cu mere, dar și cu dovleac.)
Cu drag, ma bucur ca v-a placut! O zi buna sa aveti!
ȘtergereE la cuptor....Să vedem dacă o sa iasa conform așteptărilor...
RăspundețiȘtergereBuna. Pana la urma cum a iesit? :)
ȘtergereMulțumim o sa încerc rețetă.
ȘtergereDupă cum arată,cred că este foarte gustoasă. Maine o să o fac și eu. Mulțumesc pentru rețetă.
RăspundețiȘtergereCu drag. Ai facut, cum a iesit?
ȘtergerePare minunata reteta, vreau s-o incerc azi. Intrebare: un kg.200 de mere gata date pe razatoare sau cantarite intregi, inainte de " procesare"? Multumesc!
RăspundețiȘtergereAm vazut cam tarziu comentariul tau....merele au fost cantarite inainte de curatare.
ȘtergereO sa încerc rețeta in Weekend ,mulțumesc ptr ea
RăspundețiȘtergereCu drag, astept sa imi spui cat de mult ti-a placut
ȘtergereAm făcut multe retete după tine Sunt foarte bune. Multumesc!
RăspundețiȘtergereCu drag, ma bucur ca iti plac. O seara frumoasa!
ȘtergereO gospodina ecscelentă Figura.
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos!
ȘtergereAm făcut a treia oară prajitura cu mere ,este delicioasa. MULȚUMESC!!!
RăspundețiȘtergereCu mare drag, ma bucur tare mult ca va place. O zi frumoasa!
ȘtergereBună ziua! Abia aștept sa o incerc
RăspundețiȘtergereBuna. Astept sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut. O zi frumoasa!
ȘtergereBună seara!Ati putea sa imi dați un sfat, de ce îmi crapă aluatul?Multumesc!
RăspundețiȘtergereBuna. Probabil focul este prea iute sau adaugi mai mult praf de copt
ȘtergereBună!Imi poți spune dc îmi crapă aluatul?Multumesc!
RăspundețiȘtergere