13.09.2018

Tocanita de cartofi si carne de pasare

E simpla si buna, ca la tara....doar ca n-a fost facuta pe plita incinsa de la jar. Am servit tocanita cu paine si castraveti si gogosari murati! Ce bunatate!💛


Daca probati reteta mea de Tocanita de cartofi cu carne de pasare, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite.

     Ingrediente:
  • 2 pulpe si un piept de curca(eu asta am avut, voi puteti folosi carne de pui, porc sau orice carnita). 
  • 600-700 g cartofi 
  • 2 morcovi mici sau unul mare 
  • o ceapa mare 
  • un ardei gras 
  • 300 ml suc de rosii(se poate inlocui cu pasta de rosii/bulion) 
  • o frunza de dafin 
  • 3-4 linguri ulei 
  • o frunza de dafin 
  • sare 
  • piper macinat
  • cateva fire de patrunjel 



Mod de preparare:

Pentru ca am folosit carne de pasare de tara am fiert-o inainte, apoi dupa ce  s-a scurs  am rumenit putin bucatile(mai mult pentru culoare) intr-o cratita cu uleiul incins. Daca folositi pui din comert nu este nevoie sa-l fiebeti, rumeniti frumos bucatile de carnita si atat. Zeama in care am fiert carnea am pastrat-o.
Am curatat si spalat legumele.
In acelasi ulei in care am rumenit carnita am pus ceapa tocata in cubulete potrivit de mari. Cand s-a inmuiat, am adaugat pe rand: ardeiul cubulete, cartofii taiati in cuburi mai mari si morcovul taiat in bucati potrivite. Am calit totul aproximativ 2 minute, apoi am am turnat din supa in care a fiert carnea(folositi apa daca nu aveti supa de pui /legume) cat sa treaca putin peste legume. Am pus frunza de dafin si cand mancarea a inceput sa clocoteasca am acoperit cratita partial cu un capac. Am lasat sa fiarba la foc mic spre moderat. Am mai completat cu cate putina supa cand aceasta a scazut. Cand au fost patrunsi catofii am adaugat sucul de rosii, am condiment cu sare si piper, apoi am pus si carnita rumenita. Am mai lasat aproximativ 10 minute sa fiarba, am oprit focul de sub cratita si am presarat deasupra patrunjel verde tocat. Am servit tocanita cu painica proaspata si castraveti si gogosari murati. A fost o masa pe cinste…ca in copilarie!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca💙. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.











11 comentarii:

  1. Cu ajutorul dvs, copilul meu mananca tot din farfurie, am incercat mai multe retete de la dvs, si ies la fel de delicioase ca la mama mea acasa, cea care de altfel mi a crescut copilul pana la 8 ani, si era obisnuita cu ce gatea ea. Va multumesc si succes pe mai departe.

    RăspundețiȘtergere
  2. Bună am gătit această rețetă soțului meu si aiesit bunătate cei drept aiesit putin can piperata darr foarte gustoasă

    RăspundețiȘtergere
  3. am gatit_a iesit de belea!! multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  4. Anonim5/11/22

    Exact ca in copilarie…… cu palinca proaspata…. Ce mai….

    RăspundețiȘtergere
  5. Anonim9/11/22

    Succes in cea ce faci

    RăspundețiȘtergere
  6. Anonim9/11/22

    Super!Succes în cat mai multe retete originale!

    RăspundețiȘtergere