24.09.2018

Mere rase la borcan pentru placinte si diverse prajituri

Mere rase la borcan fara zahar sau conservanti. Sunt excelente pentru placinte sau diverse prajituri. Cand am mere mai multe de la tara, asa le pastrez...rezista garantat! La fel se poate pastra si dovleacul placintar. ✌

Daca probati reteta mea de Mere rase la borcan pentru placinte si diverse prajituri, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite.


     Ingrediente:
  • mere(am avut 11 kg din care am oprit si pt.o prajitura)
  • borcane de 720 ml cu capace



Recomand aceasta metoda de conservare, mai ales pentru gospodinele care au mere de gradina. Merele rase se pastreaza foarte bine, cu conditia ca borcanele sa fie foarte bine inchise cu capace si sterilizate corect. Tin si 2-3 ani.



Mod de preparare:
Mai intai ne ocupam de sterilizarea borcanelor si capacele acestora: le spalam si le clatim bine cu apa, apoi le asezam intr-o tava fara sa se atinga intre ele. Punem tava cu borcanele in cuptor si il aprindem la foc mic. Sterilizam borcanele in jur de 20 de minute, apoi inchidem flacara cuptorului si punem in tava cu borcane si capacele acestora spalate in prealabil. Le lasam sa se raceasca in cuptor.
Spalam merele si le lasam la scurs sau le stergem cu un prosop curat. Le curatam de coaja si cotor indepartand eventualele pete sau stricaciuni. Le dam pe razatoarea cu orificii mari. In timp ce le radem merele vor oxida( se vor inchide la culoare), dar prin sterilizare isi vor recapata culoarea lor initiala.
Punem merele rase in borcanele pregatite si le presam bine ca sa nu ramana aer. Lasam putin spatiu deasupra. Daca merele isi lasa lichid il punem si pe acesta in borcane, nu aruncam nimic😉. Inchidem borcanele cu capace si le punem intr-o cratita/oala mare pe fundul careia asezam mai multe straturi de hartie sau un prosop(eu am pus o laveta curata ). Turnam apa pana aproape de capace  si punem cratita pe foc. Fierbem borcanele 45 de minute dupa primul clocot. Dupa acest timp, acoperim vasul in care am fiert borcanele cu un capac, lighean sau tava metalica si lasam borcanele sa se raceasca in apa in care au fiert. Depozitam borcanele cu mere rase in camara sau pivnita/beci. Ce bine ne vor prinde la iarna!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca💜. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.

33 de comentarii:

  1. Alina V.27/8/19

    Buna Gica, pot rade merele la robot?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Alina. Da, merg rase si la robot. Pup, o seara frumoasa! <3

      Ștergere
    2. Îți mulțumesc pentru rețetele dv sunt foarte importante le-am pus în practică și sunt minunate mulțumesc mult respect și admirație multă sănătate și fericire lîngă cei dragi dv

      Ștergere
    3. Buna dimineata! Ma bucur ca le incerci si mai alesc ca iti plac retetele mele. Sanatate multa va doresc si voua!

      Ștergere
  2. Cred ca o sa incerc si eu reteta , eu le caleam cu un pic de zahar , inainte de a le steriliza.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar te rog...o sa vezi cat de bune sunt. In urma cu o saptamana am desfacut 2 borcane sa le folosesc la o prajitura. Para atunci erau merele rase :) Pup, o zi frumoasa!

      Ștergere
  3. Eu merele de vară nu le curat de coajă. Nu mi s au stricat niciun borcan. La un borcan de 800pun 2_3linguri de zahar.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, sunt bune si cu coaja cu tot. O seara frumoasa si iti multumesc pentru vizita!

      Ștergere
    2. Vă mulțumesc pentru rețeta chiar mi-a prins bine așa nu mai ocup locul in congelator o seară minunată

      Ștergere
    3. Cu drag, o zi minunata sa ai!

      Ștergere
  4. Tine așa fără zahar fără nimic? Interesant o să încerc

    RăspundețiȘtergere
  5. Da, tin fara probleme. Eu inca mai am de anul trecut

    RăspundețiȘtergere
  6. Anonim14/9/21

    Foarte buna reteta,tin foarte bine si 2 ani,eu le-am "ras" la robot cu coaja cu tot si au tinut foarte bine,foarte practice astfel de retete simple si bune.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Foarta buna si varianta ta. O zi frumoasa sa ai!

      Ștergere
  7. Anonim27/7/22

    Mulțumesc frumos de rețete! Toate sunt minunate! Tot ce am făcut după rețetele dvs. a iesit grozav!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu drag. Ma bucur sa aud asta, o zi minunata sa ai!

      Ștergere
  8. Anonim31/8/22

    Buna da la serelizat capacele trebuie sa fie incise ermetic ori dupa sterelizare le trajem capcele.

    RăspundețiȘtergere
  9. Anonim11/9/23

    Mulțumesc pentru rețetă,o sa fac și eu .sunteți minunata și ne dați rețete f bune..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu mare drag! Iti multumesc si eu pentru vizita si aprecieri, o seara frumoasa!

      Ștergere
  10. Anonim12/9/23

    Sunt bune și pentru bebeluși având în vedere că nu se adaugă zahar🥰 mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere
  11. Anonim14/9/23

    Mulțumesc tare mult pentru rețetă.Anul acesta o încerc și eu.Multa sănătate să aveți,d.na Gicuta.!.
    👍❤️❤️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu drag! Iti multumesc si eu pentru aprecieri, sanatate multa sa aveti si voi!❤️

      Ștergere
  12. Anonim2/9/24

    O sa încerc și eu rețetă,ca să nu mai pierd din mere aruncând.multumim pt rețetă.

    RăspundețiȘtergere
  13. Anonim2/9/24

    Mulțumesc pentru rețetă, să încerc și eu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu mare drag, astept sa imi spuneti cat de mult v-au placut. O zi frumoasa!

      Ștergere

Despre mine

Fotografia mea
Buna ziua si bine ati venit in mica mea bucatarie virtuala. Sunt o persoana simpla, care a crescut la tara, iar pentru mine bucataria este una dintre pasiunile mele. Imi place sa gatesc retete simple si gustoase care contin ingrediente la indemana oricui si incerc sa le detaliez pe intelesul tuturor. Iubesc florile, natura si oamenii. Nu am cursuri de bucatar, patiser sau cofetar, iar ceea ce gatesc sunt mancaruri/retete pe care le prepar pentru familia mea si pentru cei dragi. Va pup si va multumesc pentru vizita!