Daca probati reteta mea de Tocana de miel si cepa, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite....omul cat traieste invata.
Ingrediente:
- 1 kg carne de miel cu os
- 1,200 kg ceapa
- 2 linguri pasta de rosii
- 200 ml vin alb
- 3 linguri ulei
- boia
- sare
- piper macinat
- cateva fire de patrunjel
Mod de preparare:
Portionam carnea de miel, o spalam si o tamponam cu hartie absorbanta. Am folosit carne cu os, osul ii da un plus de savoare tocanitei.
Incingem uleiul intr-o cratita/tuci, adaugam carnea de miel si o lasam sa se rumeneasca bine pe toate partile.
Cat timp carnea se rumeneste curatam si spalam ceapa, apoi o taiem in solzisori mai mari.
O adaugam peste carnea rumenita, amestecam bine si cand se inmoaie putin turnam vinul.
Acoperim vasul/tuciul partial cu un capac si lasam tocana sa fiarba la foc mic. Din cand in cand amestecam in ea si avem grija sa fie suficient lichid ca tocana sa nu se lipeasca de fundul vasului/tuciului. Daca zeama scade prea mult mai punem vin sau putina apa.
Cand ceapa si carnita sunt bine patrunse adaugam pasta de rosii, apoi condimentam cu boia, sare si piper macinat.
Lasam sa mai fiarba aproximativ 10 minute dupa care dam cratita/tuciul deopare si presaram patrunjelul tocat. Servim tocana cu paine proaspata sau mamaliguta si neaparat cu muraturi. Este tare gustoasa!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie. Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca😍. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Sarut mana,f buna!!
RăspundețiȘtergereCu placere, ma bucur ca v-a placut.
Ștergere