03.08.2018

Tocana de miel cu multa ceapa

Aceasta tocana de miel merge bine in zi de sarbatoare, dar la fel de bine merge si in celelalte zile ale anului. Carnita frageda si sos dulce-acrisor...o bunatate!

Daca probati reteta me ade Tocana de miel si cepa, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut.



loading...
      Ingrediente:
  • 1 kg carne de miel cu os 
  • 1,200 kg ceapa 
  • 2 linguri pasta de rosii 
  • 200 ml vin alb 
  • 3 linguri ulei 
  • boia 
  • sare 
  • piper 
  • cateva fire de patrunjel 




Aici gasiti reteta FRIPTURII DE MIEL FRAGEDA SI AROMATA.
Aici gasiti reteta BORSULUI DE MIEL.


Mod de preparare:
Portionam carnea de miel, o spalam si o tamponam cu hartie absorbanta. Am folosit carne cu os, osul ii da un plus de savoare tocanitei.
Incingem uleiul intr-o cratita/tuci, adaugam carnea de miel si o lasam sa se rumeneasca bine pe toate partile.
In acest timp curatam si spalam ceapa, apoi o taiem in solzisori mai mari.
O adaugam peste carnea rumenita, amestecam bine si cand se inmoaie turnam vinul.
Acoperim tuciul partial cu un capac si lasam tocana sa fiarba la foc mic. Din cand in cand amestecam in ea si avem grija sa fie suficient lichid ca tocana sa nu se lipeasca de fundul tuciului. Daca scade prea mult mai adaugam vin sau putina apa.
Cand ceapa si carnita sunt bine patrunse adaugam pasta de rosii, apoi condimentam cu boia, sare si piper.
Lasam sa mai fiarba aproximativ 10-15 minute, dupa care dam cratita/tuciul deopare si presaram patrunjelul tocat. Servim tocana cu paine proaspata sau mamaliguta si neaparat cu muraturi.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti distribui pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.









loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Articole recente