09.05.2018

Papanasi fierti


Papanasii fierti sunt deliciosi si se fac foarte usor. Se pot servi cu smantana, dulceata sau simpli.

loading...
       Ingrediente:
  • 500 g branza de vaci(am folosit Pilos de la Lidl) 
  • 2 oua 
  • 5 linguri faina 
  • 4 linguri gris 
  • 4 linguri zahar 
  • o lingurita esenta de vanilie 
  • o lingurita coaja de lamaie 
  • un varf cutit de sare 
      Pentru crusta:
  • 10 linguri pesmet 
  • 3 linguri zahar 
  • 50 g unt 
      Pentru servit:


Aici gasiti reteta PAPANASILOR PRAJITI.

Mod de preparare:
Intr-un castron adaugam branza de vaci bine scursa, sarea, coaja de lamaie, esenta, pesmetul,faina, zaharul si ouale.Nu conteaza ordinea in care le punem. Amestecam bine toate ingredientele. Ne va iesi un aluat omogen si putin lipicios. Daca este prea moale mai putem adauga 1-2 linguri cu faina, depinde foarte mult de branza…cat de umeda sau uscata este. Lasam aluatul la “odihnit” un sfert de ora, apoi punem la fiert o oala mai mare(de 4-5 litri) cu apa si o lingurita de sare.
Cu mainile infainate rupem din aluat mici bucati si formam bile(cu ajutorul fainii) de marimea unei nuci. Le asezam pe un platou infainat.
Punem papanasii astfel formati in apa clocotita si ii fierbem la foc potrivit(acoperim oala cu capac) aproximativ 15 minute, pana se ridica deasupra apei. Avem grija sa nu se lipeasca de fundul oalei, ii desprindem usor cu o lingura de lemn sau o spatula de bucatarie.
Cat timp fierb papanasii pregatim crusta:




Punem untul intr-o tigaie pe foc potrivit si cand se topeste adaugam pesmetul. Amestecam continuu pana pesmetul se rumeneste putin. Dam deoparte si adaugam zaharul. Tavalim papanasii fierbinti(scursi de apa) prin aceasta crusta. Ii servim calzi cu dulceata si /sau smantana.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti distribui pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati ca in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.













loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Recent

About Us

Articole recente