22.04.2018

Spanac cu lapte si usturoi

O reteta simpla, rapida, gustoasa si sanatoasa. O recomand cu drag! Noua ne place tare mult, sper sa va placa si voua💕


Daca probati reteta mea de Spanac cu lapte si usturoi  sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata😊.Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de FacebookFacebook.😉.
    

     Ingrediente:
  • 1kg spanac proaspat (se poate inlocui cu 500 g spanac congelat) 
  • 350 ml lapte 
  • o lingura cu varf de faina 
  • 3-4 catei de usturoi 
  • 50 g unt 
  • 2 linguri ulei 
  • sare 
  • piper macinat




Mod de preparare:
Curatam spanacul si il spalam bine in mai multe ape reci. Punem o oala cu 4-5 litri cu apa pe foc si o lasam sa dea in clocot. Adaugam spanacul si il fierbem aproximativ doua minute. Pregatim un vas in care vom pune apa foarte rece(eu am pus si cateva cuburi de gheata) si cu o spumiera scoatem spanacul fiert (il scurgem de apa fiebinte) si il transferam in vasul cu apa. In acest fel spanacul isi va pastra culoarea verde. Cand se raceste il punem intr-o strecuratoare la scurs, apoi il tocam.
Punem intr-o craticioara untul si uleiul la incins. Adaugam usturoiul zdrobit sau dat pe razatoarea mica si il calim cateva secunde doar cat sa-si lase aroma. Nu il ardem ca va deveni amar si va strica gustul mancarii. Adaugam imediat faina, amestecam si o lasam sa se rumeneasca foarte putin. Turnam laptele putin cate putin in timp ce amestecam continuu.  Lasam sosul sa fiarba 7-8 minute, dupa care adaugam spanacul tocat. Mai lasam sa fiarba 1-2 minute si oprim focul de sub cratita. Daca folosim spanac congelat marim timpul de gatire cu 2-3 minute. Servim spanacul cu oua ochiuri si paine proaspata. Rapid si delicios!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook , unde postez si alte retete delicioase. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z











Aici gasiti reteta PENTRU CIORB DE STEVIE.

16 comentarii:

  1. Va mulțumesc pentru această rețetă extraordinară.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu mare drag! Si eu iti multumesc pentru vizita si te mai astept cu drag!

      Ștergere
  2. Foarte bun!!! Multumim pt retetele gustoase si usor de pregatit! saru mana pt masa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu drag, iti multumesc si eu pentru vizita si aprecieri. O zi buna!

      Ștergere
  3. Anonim6/11/22

    MULȚUMIM PT. REȚETE SUNT FOARTE BUNE .VĂ URMĂRESC CU DRAG.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu drag, iti multumesc si eu!

      Ștergere
    2. Anonim1/2/23

      Foarte gustoasa!
      Multumim pentru reteta.

      Ștergere
    3. Cu mare drag, iti multumesc si eu pentru aprecieri!

      Ștergere
  4. Anonim13/2/23

    Foarte gustos, mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim28/2/24

      Foarte sănătos și foarte bun mulțumesc pentru rețetă aștept și altele 🥰🙏🙏

      Ștergere
    2. Cu mare drag, va multumesc si eu pentru aprecieri. O zi buna!

      Ștergere
  5. Anonim5/6/24

    Bună rețetă! Am făcut și a ieșit f bun! Va mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere

Despre mine

Fotografia mea
Buna ziua si bine ati venit in mica mea bucatarie virtuala. Sunt o persoana simpla, care a crescut la tara, iar pentru mine bucataria este una dintre pasiunile mele. Imi place sa gatesc retete simple si gustoase care contin ingrediente la indemana oricui si incerc sa le detaliez pe intelesul tuturor. Iubesc florile, natura si oamenii. Nu am cursuri de bucatar, patiser sau cofetar, iar ceea ce gatesc sunt mancaruri/retete pe care le prepar pentru familia mea si pentru cei dragi. Va pup si va multumesc pentru vizita!