03.03.2018

Fasole boabe scazuta (iahnie)

Fasolea scazuta este un preparat gustos si satios. Este una dintre cele mai des intalnite mancaruri de post. Va invit cu drag sa o preparati si voi.

Daca probati reteta mea de Fasole boabe scazuta, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut.
loading...

      Ingrediente: 
  • 500 g fasole boabe 
  • 2 cepe mari 
  • un morcov 
  • o bucatica de telina 
  • o mana de ardei gras(am folosit congelat) 
  • o frunza de dafin 
  • 2 linguri pasta de rosii si ardei (puteti adauga bulion) 
  • 2-3 linguri ulei 
  • cimbru uscat 
  • boia dulce 
  • sare 
  • piper 
  • cateva frunze de patrunjel si marar 




Aici gasiti reteta FASOLEI CU CIOLAN.
Aici gasiti retea "ICRELOR" DE FASOLE.

Mod de preparare:
Spalam fasolea, o punem la inmuiat intr-o oala cu apa rece si o lasam sa stea asa peste noapte in frigider sau intr-un loc mai racoros.
A doua zi inlaturam boabele care plutesc la suprafata apei. O punem pe foc si dupa cateva clocote scurgem apa si o inlocuim cu alta. Repetam operatiunea inca de doua ori. Cand am terminat de oparit fasolea o punem la fiert cu apa cat sa o acopere cu 2-3 degete. Cand este fiarta pe jumatate adaugam o ceapa,  morcovul, telina si ardeiul,  toate tocate cubulete. Punem si o frunza de dafin si lasam sa fiarba la foc mic. Daca apa scade prea mult mai completam cu alta fierbinte. Separat, intr-o craticioara, incingem uleiul si calim o ceapa tocata marunt.  Adaugam pasta de rosii si putina apa (50ml). Lasam sa fiarba pana sosul se leaga putin, dupa care il adaugam peste fasole, cand aceasta este fiarta. Condimentam mancarea cu cimbru, boia, sare si piper. Mai lasam pe foc aproximativ cinci minute. La sfarsit adaugam verdeata tocata marunt. Alaturi de muraturi este o bunatate!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.











Daca va plac retetele mele si vreti sa primiti notificari de la Facebook atunci cand postez si altele, intrati AICI pe pagina mea si dati like (asta in caz ca nu ati facut-o ), apoi dati click pe “Urmareste” si selectati optiunea '’Vezi mai intai’'. Am atasat o poza mai jos ca sa vedeti exact pasii pe care trebuie sa-i urmati. 
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

file:///C:/Users/bbb/Desktop/pinterest-ca7a5.html

Postări populare

COPYRIGHT © Toate articolele și imaginile de pe acest blog aparțin autorului Bunătăți din bucătăria Gicuței. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fără acordul scris al autorului, se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe.).