03.03.2018

Fasole boabe scazuta (iahnie)


Fasolea scazuta este un preparat gustos si satios. Este una dintre cele mai des intalnite mancaruri de post. Va invit cu drag sa o preparati si voi.

loading...



     Ingrediente:
  • 500 g fasole boabe 
  • 2 cepe mari 
  • un morcov 
  • o bucatica de telina 
  • o mana de ardei gras(am folosit congelat) 
  • o frunza de dafin 
  • 2 linguri pasta de rosii si ardei (puteti adauga bulion) 
  • 2-3 linguri ulei 
  • cimbru uscat 
  • boia dulce 
  • sare 
  • piper 
  • cateva frunze de patrunjel si marar 





Aici gasiti reteta de FASOLE CU CIOLAN

Mod de preparare:
Spalam fasolea, o punem la inmuiat intr-o oala cu apa rece si o lasam sa stea asa peste noapte.
A doua zi o punem pe foc si dupa cateva clocote scurgem apa si o inlocuim cu alta .Repetam operatiunea inca de doua ori. Cand am terminat de oparit fasolea o punem la fiert cu apa cat sa o acopere cu 2-3 degete. Cand este fiarta pe jumatate adaugam o ceapa , morcovul telina si ardeiul , toate tocate cubulete.Punem si o frunza de dafin si lasam sa fiarba la foc mic. Daca apa scade prea mult mai completam cu alta fierbinte. Separat, intr-o craticioara incingem uleiul si calim o ceapa tocata marunt .




Adaugam pasta de rosii si putina apa (50ml). Lasam sa fiarba pana sosul se leaga putin, dupa care il adaugam peste fasole, cand aceasta este fiarta. Condimentam mancarea cu cimbru, boia, sare si piper. Mai lasam pe foc aproximativ cinci minute. La sfarsit adaugam verdeata tocata marunt.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). Puteti distribui pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!














loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Articole recente