07.02.2018

Prajitura Greta Garbo

Un desert satios si gustos care se prepara relativ usor. Garantat o sa va placa!

Daca probati reteta mea de Prajitura Greta Garbo, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cum v-a reusit si cat de mult v-a placut.



loading...
      Ingrediente
      Blat:
  • 500 g faina
  • 250 g unt gras
  • 75 g zahar(3 linguri)
  • 100 g smantana fermentata(2 linguri pline)
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingura coaja de lamaie
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1 pliculet drojdie uscata (7g)sau 25 g proaspata frecata cu o lingurita de zahar
  • un varf cutit de sare
      Umplutura:
  • 350 g nuca macinata
  • 170 g zahar(7 linguri)
  • 500-600 g gem de caise sau ce va place, de preferinta un gem acrisor
      Glazura:
  • 100 g ciocolata(am folosit cu 50%cacao)
  • 50 g unt






Aici gasiti reteta PRAJITURII CU NUCA SUMEGI.

Aici gasiti reteta PRAJITURII ALBINITA.


Mod de preparare:
Punem untul moale, taiat cubulete, intr-un bol impreuna cu zaharul si sarea. Il mixam pana devine ca o crema, apoi adaugam pe rand galbenusurile, smantana, coaja de lamaie si vanilia. Mixam bine dupa fiecare. Lasam mixerul deoparte si incepem sa framanatm adaugand treptat faina cernuta si amestecata cu drojdia. Nu trebuie sa framantam mult, doar cat aluatul sa se adune intr-o bila. Trebuie sa ne iasa un aluat mai tare care nu se lipeste de maini. Daca aluatul este prea moale mai adaugam 1-2 linguri de faina sau daca este prea tare mai adaugam o lingurita cu smantana. Acoperim bolul si lasam aluatul la odihnit pentru o ora.
Dupa acest timp pornim cuptorul la foc mediu.
Amestecam nuca cu zaharul si o impartim in trei. La fel impartim si gemul. Tapetam o tava(25x35cm am folosit eu) cu hartie de copt.
Impartim aluatul in 4 parti egale. Pe masa usor infainata intindem prima foaie. O asezam in tava si o intepam cu furculita. Intindem gem pe toata suprafata foii, apoi presaram o parte din nuca amestecata cu zaharul. Procedam la fel cu restul de foi si umplutura. Dam tava la cuptor pentru aproximativ 50 de minute, pana prajitura se rumeneste frumos. Facem testul cu scobitoarea(infigem o scobitoare in mijlocul prajiturii si daca iese curata, fara aluat prins pe ea, inseamna ca prajitura este coapta).
Topim pe baie de abur ciocolata si untul si o turnam calduta peste prajitura calda. Lasam prajitura sa se raceasca bine in tava, apoi o scoatem, indepartam marginile si o portionam. Deliciu!!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti distribui pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti mai multe retete cu DULCIURI.











loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Toate articolele si imaginile de pe acest blog aparțin autorului Bunătăți din bucătăria Gicuței. Publicarea lor integrală sau parțială fără acordul scris al autorului, se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea nr 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe).

Articole recente