Daca probati reteta mea de Prajitura cu branza dulce si stafide, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata😊.
Ingrediente
Aluat:
- 450-500 g faina
- 150 g unt gras(82% grasime)
- 50 g untura
- 2 galbenusuri
- 150 g smantana grasa(fermentata)
- 125 g zahar pudra
- un pliculet amoniu pt.prajituri stins cu o lingura de otet (sau un pliculet praf de copt)
- o lingurita coaja de lamaie
- un varf cutit sare
Umplutura:
Mod de preparare- 1 kg branza de vaci
- 2 oua +2 albusuri ramase de la aluat
- 170 g zahar pudra(sau dupa gust)
- 5 linguri gris
- 150 g stafide
- 3 plicuri zahar vanilat
- o lingurita coaja de lamaie
- ½ lingurita sare
- zahar pudra pentru pentru finisat
Aluat:
Punem intr-un bol untul moale taiat cubulete si restul ingredientelor mai putin faina. Daca nu aveti untura, o inlocuiti cu 100 g unt...deci, puneti in total 250 g unt gras Amestecam bine cu telul in forma de para. Incepem sa adaugam treptat faina, amestecam cu telul atat cat se poate, apoi amestecam cu mana. Adaugam atata faina pana obtinem un aluat potrivit de tare care nu se mai lipeste de maini. Nu framantam aluatul prea mult pentru ca se va guma, il framanat doar pana se omogenizeaza toate ingredientele. Cand este gata, infasuram aluatul in folie alimentara si il dam la frigider pentru cel putin o jumatate de ora.
Umplutura:
Pentru umplutura eu am folosit branza de vaci la galetusa de 1 kg de la Lidl. Umplutura se face simplu si rapid: punem toate ingredientele intr-un bol si le amestecam bine cu telul in forma de para.
*
Scoatem aluatul din frigider si il impartim in doua parti egale. Intindem prima foaie (eu am intins-o direct pe hartie de copt si am transferat-o cu totul in tava) si o asezam intr-o tava (35x25cm) tapetata cu hartie de copt. O intindem putin mai mare fata de fundul tavii ca sa putem ridica putin marginile si pe peretii acesteia. Turnam umplutura si nivelam. Intindem si a doua foaie de aluat si o asezam peste umplutura. Daca este nevoie taiem surplusul de aluat. Facem cateva intepaturi cu furculita deasupra aluatului.
Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu(180°C) pentru aproximativ 46-50 de minute sau pana prajitura se rumeneste usor deasupra.
Cand este gata, scoatem tava din cuptor si lasam prajitura sa se raceasca complet in ea. Taiem prajitura cand se raceste si cernem deasupra zahar pudra. DE-LI-CIOA-SA💚!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook , unde postez si alte retete delicioase. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z.
Pentru umplutura eu am folosit branza de vaci la galetusa de 1 kg de la Lidl. Umplutura se face simplu si rapid: punem toate ingredientele intr-un bol si le amestecam bine cu telul in forma de para.
*
Scoatem aluatul din frigider si il impartim in doua parti egale. Intindem prima foaie (eu am intins-o direct pe hartie de copt si am transferat-o cu totul in tava) si o asezam intr-o tava (35x25cm) tapetata cu hartie de copt. O intindem putin mai mare fata de fundul tavii ca sa putem ridica putin marginile si pe peretii acesteia. Turnam umplutura si nivelam. Intindem si a doua foaie de aluat si o asezam peste umplutura. Daca este nevoie taiem surplusul de aluat. Facem cateva intepaturi cu furculita deasupra aluatului.
Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu(180°C) pentru aproximativ 46-50 de minute sau pana prajitura se rumeneste usor deasupra.
Cand este gata, scoatem tava din cuptor si lasam prajitura sa se raceasca complet in ea. Taiem prajitura cand se raceste si cernem deasupra zahar pudra. DE-LI-CIOA-SA💚!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook , unde postez si alte retete delicioase. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z.
Mai inainte am scos-o de la cuptor. Abia aștept ziua de maine sa o gust 😋
RăspundețiȘtergereAstept sa-mi spui cum v-a placut la gust. Te pup, o duminica frumoasa!
ȘtergereToate retele dvs sunt exceptionale, doar dupa retele dvs ma inspir!!!
ȘtergereMa bucur ca retetele mele iti sunt de folos, o noapte binecuvantata sa aveti!
ȘtergereFoarte bună! Multumim pentru retetă!
RăspundețiȘtergereCu mult drag! Iti multumesc si eu pentru vizita si comentariu! :)
ȘtergereSunt minunate toate rețetele,, mulțumesc frumos
ȘtergereCu drag, iti multumesc si eu pentru aprecierei!
ȘtergereCea mai bună, o ador 😋🥰
RăspundețiȘtergereMa bucur ca iti place :)
ȘtergereMulte din rețetele postate de dumneavoastră le-am incercat și pot spune că sunt încântată, sunt super bune.Ușor de pregătit,mulțumesc.Ador !
RăspundețiȘtergereCu drag, ma bucur ca iti plac. O zi minunata sa ai!
ȘtergereDraga doamna f buna reteta explicata clar si la obiect nu cum sunt unele bloguri vorba lunga, am modificat un pic am batut albusurile spuma si obtinut o crema de brinza fina plus am adaugat un pic de praf de copt tot la brinza dulce, dar in rest perfecta
RăspundețiȘtergereMa bucur ca v-a placut. Reteta se poate adapta usor, ai procedat foarte bine . Te imbratisez cu drag, o zi frumoasa!
ȘtergereRețete dumneavoastră sunt minunate, chiar dacă nu ai mai făcut niciodată acel preparat este imposibil sa greșești. Mulțumesc pentru tot ceea ce faceți, sunteți minunată.
RăspundețiȘtergereCu mare drag, iti multumesc si eu pentru aprecieri. O zi frumoasa!
Ștergere