28.01.2018

Prajitura cu branza dulce si stafide

O prajitura deosebit de buna cu foi fragede si umplutura de branza aromata si buna. Se pregateste usor, este spornica si satioasa.

Daca probati reteta mea de Prajitura cu branza dulce si stafide, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut.

loading...
      Ingrediente
      Aluat:
  • 450-500 g faina (am folosit faina de tara)
  • 150g unt gras
  • 50g untura
  • 2 galbenusuri
  • 150 g smantana grasa(fermentata)
  • 125 g zahar pudra
  • un pliculet amoniu pt.prajituri stins cu o lingura de otet (sau un pliculet praf de copt)
  • o lingurita coaja de lamaie
  • un varf cutit sare
     Umplutura:
  • 1 kg branza de vaci(am folosit  branza Pilos la galetusa de la Lidl)
  • 2 oua +2 albusuri ramase de la aluat
  • 170 g zahar pudra(sau dupa gust)
  • 5 linguri gris
  • 150 g stafide inmuiate intr-o lingura esenta rom
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • o lingurita coaja de lamaie
  • ½ lingurita sare
      In plus:
  • zahar pudra pentru presarat deasupra prajiturii

Aici gasiti reteta PLACINTEI CU IAURT.
Aici gasiti reteta PRAJITURII TURNATE CU BRANZA DULCE SI CACAO.

Mod de preparare
Aluat:

Punem intr-un bol untul moale taiat cubulete si restul ingredientelor, mai putin faina. Amestecam bine cu telul, apoi incepem sa adaugam treptat faina. Framantam rapid (nu trebuie framant mult) adaugand faina pana aluatul nu se mai lipeste de maini si bol. Cand este gata, infasuram aluatul in folie alimentara si il dam la frigider pentru cel putin o jumatate de ora.
Umplutura:
Punem toate ingredientele intr-un bol si le amestecam bine cu telul.

Scoatem aluatul din frigider si il impartim in doua parti egale. Intindem prima foaie (eu am intins-o direct pe hartie de copt si am transferat-o cu totul in tava) si o asezam intr-o tava (35x25cm) tapetata cu hartie de copt. O intindem putin mai mare(fata de fundul tavii) sa putem ridica putin marginile si pe peretii tavii.Turnam umplutura si nivelam.  Intindem si a doua foaie de aluat si o asezam peste umplutura. Daca este nevoie, taiem surplusul de aluat. Facem cateva intepaturi cu furculita deasupra aluatului.
Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru aproximativ o ora, pana prajitura se rumeneste usor deasupra.
Taiem prajitura cand se raceste si cernem deasupra zahar pudra. DE-LI-CIOA-SA!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti distribui pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim
Aici gasiti si alte retete cu DULCIURI.










Daca va plac retetele mele si vreti sa primiti notificari de la Facebook atunci cand postez si altele, intrati AICI pe pagina mea si dati like (asta in caz ca nu ati facut-o ), apoi dati click pe “Urmareste” si selectati optiunea '’Vezi mai intai’'. Am atasat o poza mai jos ca sa vedeti exact pasii pe care trebuie sa-i urmati.


loading...

2 comentarii:

  1. Mai inainte am scos-o de la cuptor. Abia aștept ziua de maine sa o gust 😋

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Astept sa-mi spui cum v-a placut la gust. Te pup, o duminica frumoasa!

      Ștergere

Postări populare

Toate articolele si imaginile de pe acest blog aparțin autorului Bunătăți din bucătăria Gicuței. Publicarea lor integrală sau parțială fără acordul scris al autorului, se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea nr 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe).

Articole recente