28.01.2018

Prajitura cu branza dulce si stafide

Prajitura cu branza dulce si stafide este o prajitura deosebit de buna cu foi fragede si umplutura aromata de branza....se topeste in gura! Se pregateste relativ usor, este spornica si satioasa.💚
Daca probati reteta mea de Prajitura cu branza dulce si stafide, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata😊.

    Ingrediente
    Aluat:

  • 450-500 g faina
  • 150 g unt gras(82% grasime)
  • 50 g untura
  • 2 galbenusuri
  • 150 g smantana grasa(fermentata)
  • 125 g zahar pudra
  • un pliculet amoniu pt.prajituri stins cu o lingura de otet (sau un pliculet praf de copt)
  • o lingurita coaja de lamaie
  • un varf cutit sare 
    Umplutura:
  • 1 kg branza de vaci
  • 2 oua +2 albusuri ramase de la aluat
  • 170 g zahar pudra(sau dupa gust)
  • 5 linguri gris
  • 150 g stafide 
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • o lingurita coaja de lamaie
  • ½ lingurita sare
    In plus:
  • zahar pudra pentru pentru finisat


Mod de preparare
Aluat:

Punem intr-un bol untul moale taiat cubulete si restul ingredientelor mai putin faina. 
Daca nu aveti untura, o inlocuiti cu 100 g unt...deci, puneti in total 250 g unt gras  Amestecam bine cu telul in forma de para. Incepem sa adaugam treptat faina,  amestecam cu telul atat cat se poate, apoi amestecam cu mana. Adaugam atata faina pana obtinem un aluat potrivit de tare care nu se mai lipeste de maini. Nu framantam aluatul prea mult pentru ca se va guma, il framanat doar pana se omogenizeaza toate ingredientele. Cand este gata, infasuram aluatul in folie alimentara si il dam la frigider pentru cel putin o jumatate de ora.
Umplutura:
Pentru umplutura eu am folosit branza de vaci la galetusa de 1 kg de la Lidl. Umplutura se face simplu si rapid: punem toate ingredientele intr-un bol si le amestecam bine cu telul in forma de para.
*
Scoatem aluatul din frigider si il impartim in doua parti egale. Intindem prima foaie (eu am intins-o direct pe hartie de copt si am transferat-o cu totul in tava) si o asezam intr-o tava (35x25cm) tapetata cu hartie de copt. O intindem putin mai mare fata de fundul tavii ca sa putem ridica putin marginile si pe peretii acesteia. Turnam umplutura si nivelam. Intindem si a doua foaie de aluat si o asezam peste umplutura. Daca este nevoie taiem surplusul de aluat. Facem cateva intepaturi cu furculita deasupra aluatului.
Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu(180°C) pentru aproximativ 46-50 de minute sau pana prajitura se rumeneste usor deasupra.
Cand este gata, scoatem tava din cuptor si lasam prajitura sa se raceasca complet in ea. Taiem prajitura cand se raceste si cernem deasupra zahar pudra. DE-LI-CIOA-SA💚!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook , unde postez si alte retete delicioase. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z

16 comentarii:

  1. Mai inainte am scos-o de la cuptor. Abia aștept ziua de maine sa o gust 😋

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Astept sa-mi spui cum v-a placut la gust. Te pup, o duminica frumoasa!

      Ștergere
    2. Toate retele dvs sunt exceptionale, doar dupa retele dvs ma inspir!!!

      Ștergere
    3. Ma bucur ca retetele mele iti sunt de folos, o noapte binecuvantata sa aveti!

      Ștergere
  2. Foarte bună! Multumim pentru retetă!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu mult drag! Iti multumesc si eu pentru vizita si comentariu! :)

      Ștergere
    2. Sunt minunate toate rețetele,, mulțumesc frumos

      Ștergere
    3. Cu drag, iti multumesc si eu pentru aprecierei!

      Ștergere
  3. Cea mai bună, o ador 😋🥰

    RăspundețiȘtergere
  4. Multe din rețetele postate de dumneavoastră le-am incercat și pot spune că sunt încântată, sunt super bune.Ușor de pregătit,mulțumesc.Ador !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu drag, ma bucur ca iti plac. O zi minunata sa ai!

      Ștergere
  5. Anonim10/8/23

    Draga doamna f buna reteta explicata clar si la obiect nu cum sunt unele bloguri vorba lunga, am modificat un pic am batut albusurile spuma si obtinut o crema de brinza fina plus am adaugat un pic de praf de copt tot la brinza dulce, dar in rest perfecta

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca v-a placut. Reteta se poate adapta usor, ai procedat foarte bine . Te imbratisez cu drag, o zi frumoasa!

      Ștergere
  6. Anonim10/2/24

    Rețete dumneavoastră sunt minunate, chiar dacă nu ai mai făcut niciodată acel preparat este imposibil sa greșești. Mulțumesc pentru tot ceea ce faceți, sunteți minunată.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu mare drag, iti multumesc si eu pentru aprecieri. O zi frumoasa!

      Ștergere

Despre mine

Fotografia mea
Buna ziua si bine ati venit in mica mea bucatarie virtuala. Sunt o persoana simpla, care a crescut la tara, iar pentru mine bucataria este una dintre pasiunile mele. Imi place sa gatesc retete simple si gustoase care contin ingrediente la indemana oricui si incerc sa le detaliez pe intelesul tuturor. Iubesc florile, natura si oamenii. Nu am cursuri de bucatar, patiser sau cofetar, iar ceea ce gatesc sunt mancaruri/retete pe care le prepar pentru familia mea si pentru cei dragi. Va pup si va multumesc pentru vizita!