12.12.2017

Turta dulce glazurata

Turta dulce, dulcele copilariei…


loading...
       Ingrediente:
  • 480 g faina (impartita in 150 g +330 g)
  • 250 g zahar
  • 125 ml apa
  • 50 g unt
  • un ou
  • 1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu

  • 3 lingurite scortisoara
  • 1 lingurita cardamon
  • 1 lingurita ghimbir
  • 1lingurita nucsoara
  • un varf cutit de sare
      Pentru glazura:
  • un albus de ou
  • 100 zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 2 linguri apa fierbinte
  • putina zeama de lamaie
       Decor (optional):
  • bombonele


Aici gasiti reteta de PIERSICUTE
Aici gasiti reteta de NUCI UMPLUTE CU CREMA DE CIOCOLATA

Mod de preparare:
Pentru inceput vom face un sirop de zahar ars: punem intr-o craticioara( pe foc mic) o lingura cu varf de zahar .Il lasam la caramelizat pana capata o culoare maronie apoi stingem cu 125 ml apa fierbinte.Cand zaharul se topeste complet adaugam condimentele(scortisoara,cardamonul,nucsoara si ghimbirul),sarea si restul de zahar.Amestecam continuu pana se topeste zaharul, apoi dam deoparte si adaugam 150 g faina(toata odata).Amestecam bine cu telul ca sa nu faca cocoloase. Transferam compozitia astfel obtinuta intr-un bol mai incapator si o lasam sa se raceasca.
Aprinem cuptorul la foc mediu si tapetam o tava cu hartie de copt. Eu am stropit tava cu putina apa ca sa se lipeasca hartia mai bine de ea.
Peste compozitia racita adaugam cele 330 grame de faina, cernuta si amestecata cu bicarbonatul de sodiu.Punem oul si untul topit. Amestecam cu mana toate ingredientele si transferam aluatul pe masa infainata. Il framantam cateva minute pana devine elastic si nelipicios.
Rupem bucati din aluat (eu le-am canatarit-35 gr fiecare)si modelam  bile pe care le asezam in tava, cu ceva distanta intre ele. Le coacem aproximativ 15-20 de minute ,fara a le usca prea tare in cuptor. Turtitele coapte trebuie sa fie moi la atingere ,pentru ca se vor mai intari pe masura ce se racesc.




Mie mi-au iesit 25 de bile si mi-a ramas putin aluat din care am modelat un Om de zapada:am format 3 bile cu dimensiuni diferite si le-am asezat intr-o alta tava, lipite una langa cealalta.Le-am copt la fel, aproximativ 20 de minute.
Glazura:
Mixam albusul spuma cu zeama de lamaie apoi adaugam in 3-4  reprize zaharul pudra .Continuam sa mixam pana obtinem o bezea tare si lucioasa.Adaugam pe rand cele doua linguri de apa fierbinte si amestecam bine.

Luam cate o bucata de turta dulce,o  cufundam in glazura, cu partea bombata si o asezam pe hartie de copt. Eu le-am asezat in aceeasi tava si hartie pe care le-am si copt. Lasam sa se usuce glazura . Optional,presaram bombonele, cand glazura este aproape uscata.

Peste Omul de zapada am turnat glazura cu lingura iar cand aceasta a fost aproape uscata i-am modelat ochii din 2 bombonele iar gura,nasturii si caciula din pasta de zahar.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu mai jos. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Aici gasiti si alte retete cu DULCIURI
















loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Articole recente