17.12.2017

Caltabos

Retetele de caltabos difera de la o regiune a tarii la alta. Astazi va prezint reteta pe care o stiu de la mama si se face la noi in zona Buzaului.


loading...
       Ingrediente:

  • 1,500 kg carne de porc (carne de lucru, fleica)
  • 400 g plamani si splina de porc
  • 400 g slanina cu sorici
  • 150 g orez

  • 3 cepe mari
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • boia dulce si iute
  • 2-3 frunze de dafin


Aici gasiti reteta de LEBAR DE CASA
Aici gasiti reteta de TOBA DE PORC

Mod de preparare:
Punem la fiert plamanul si slanina in apa cu sare si 2 frunze de dafin. Le fierbem aproximatiiv un sfert de ora, apoi le scoatem si le lasam sa se raceasca. Cand s-au racit taiem plamanul si slanina in bucati mai mici,la fel si carnea. Curatam si spalm ceapa apoi o taiem in 4.
Trecem prin masina de tocat carnea, plamanul,slanina si ceapa.Eu am folosit o sita de marime medie, daca doriti putei folosi una mai deasa.
Punem tocatura intr-un vas incapator si adaugam orezul spalat,sare si condimente. Amestecam bine si gustam sa vedem daca compozitia este destul de sarata si condimentata.




Umplem caltabosii cu ajutorul masinii speciale sau cu masina de tocat la care vom atasa dispozitivul pentru umplut carnatii/lebari/caltabosi.Intestinele nu  trebuie sa fie indesate deoarece la fiert orezul se umfla si pot plezni.Am legat capetele matelor cu sfoara apoi le-am unit.Eu pastrez caltabosii in congelator mai mult timp.
Cand vreau sa fierb caltabos il scot din congelator si il las sa se dezghete intr-un loc mai racoros sau in frigider. Il intep in mai multe locuri cu o scobitoare si il pun intr-o oala cu apa. Adaug putina sare si o frunza de dafin. Fierb caltabosul la foc mic aproximativ o ora. Daca apa scade, mai adaug alta apa ferbinte.Noua ne place si cald si rece.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Sa va fie de folos!
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu mai jos. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Aici gasiti mai multe retete de APERITIVE/GARNITURI







loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Recent

About Us

Articole recente