01.10.2017

Gogosari umpluti

 Sunt excelenti langa o friptura de porc si nu numai.



loading...
       Ingrediente:
  • 11 gogosari potriviti ca marime
  • o varza mica rosie
  • o varza mica alba
  • o conopida mica
  • 2 morcovi
  • o radacina de telina cu frunze
  • 2 radacini de hrean
  • o lingura de sare pentru muraturi


       Saramura:
  • 2,3 litri apa
  • 700 ml otet
  • 3 linguri sare pentru muraturi
  • 5 linguri zahar (sau dupa gust)
  • 3 frunze de dafin
  • ½ lingura boabe de piper





Mod de preparare:
Taiem varza fideluta si dam un morcov pe razatoarea mare.Presaram o lingura de sare si framantam legumele pana se inmoaie.Radem fin putin hrean (cam o lingura),apoi il
amestecam cu varza si morcovul.Lasam deoparte cel putin o jumatate de ora.
Spalam gogosarii ii lasam la scurs .apoi le scoatemm cotoarele, semintele si nervurile.
Umplem gogosarii cu amestecul de legume.
Punem pe fundul uni borcan mare (5 litri) cateva frunze si bucati de telina si hrean. Asezam gogosarii in borcan iar printre ei punem felii de telina, hrean si morcov. Golurile le umplem cu conopida.Mai asezam la mijloc si deasupra frunze de telina.Daca va mai ramane conopida , a doua zi o puteti pune in borcan, gogosarii se vor inmuia si va mai fi loc.




Intr-o cratita punem apa, otetul ,sarea si zaharul. Asezam cratita pe foc mic si cand incepe sa clocoteasca adaugam boabele de piper si frunza de dafin.Cand se topeste sarea si zaharul inchidem focul si lasam solutia sa se racoreasca 5 minute, apoi o turnam in borcan(cu polonicul), peste legume.Nu uitati sa asezati borcanul pe o tava de metal sau pe lama unui cutit.
Legam borcanul la gura si il lasam in bucatarie sa se raceasca. Se pastreaza la loc racoros.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Sa va fie de folos!
Aici gasiti reteta de gogosari la rece.






loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Recent

About Us

Articole recente