01.10.2017

Gogosari umpluti

Sunt excelenti langa o friptura de porc, o tocanita sau un pilaf....


Daca probati reteta mea de Gogosari umpluti, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut.


loading...
      Ingrediente:
  • 11 gogosari potriviti ca marime
  • o varza mica rosie
  • o varza mica alba
  • o conopida mica
  • 2 morcovi
  • o radacina de telina cu frunze
  • 2 radacini de hrean
  • o lingura de sare pentru muraturi
      Saramura:
  • 2,3 litri apa
  • 700 ml otet
  • 3 linguri sare pentru muraturi
  • 5 linguri zahar (sau dupa gust)
  • 3 frunze de dafin
  • ½ lingura boabe de piper







Aici gasiti reteta GOGOSARILOR LA RECE.

Aici gasiti reteta GOGOSARILOR IN SOS DE MUSTAR.


Mod de preparare:
Taiem varza fideluta si dam un morcov pe razatoarea mare. Presaram o lingura de sare si framantam pana legumele se inmoaie. Radem fin putin hrean (cam o lingura), apoi il amestecam cu varza si morcovul. Lasam deoparte cel putin o jumatate de ora.
Spalam gogosarii, ii lasam la scurs, apoi le scoatem cotoarele, semintele si nervurile.
Umplem gogosarii cu amestecul de legume.
Punem pe fundul uni borcan mare (5 litri) cateva frunze si bucati de telina si hrean. Asezam gogosarii in borcan, iar printre ei punem felii de telina, hrean si morcov. Golurile le umplem cu conopida. Mai asezam la mijloc si deasupra frunze de telina. Daca va mai ramane conopida, a doua zi o puteti pune in borcan, gogosarii se vor inmuia si va mai fi loc.
Intr-o cratita punem apa, otetul, sarea si zaharul. Asezam cratita pe foc mic si cand incepe sa clocoteasca adaugam boabele de piper si frunza de dafin. Cand se dizolva sarea si zaharul, inchidem focul si lasam solutia sa se racoreasca 5 minute, apoi o turnam in borcan(cu polonicul), peste legume. Nu uitati sa asezati borcanul pe o tava de metal sau pe lama unui cutit.
Legam borcanul la gura si il lasam in bucatarie sa se raceasca, dupa care il depozitam la loc racoros. Gata, ce buni v-or fi la iarna! :)
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti distribui pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti mai multe retete de CONSERVE/MURATURI.















loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Articole recente