11.09.2017

Prajitura (tort) la metru


O prajitura pe care o stim cu totii mai demult ...spornica, aspectuoasa si nemaipomenit de gustoasa!
Daca probati reteta mea de Prajitura(tort)la metru, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut. Faina, zaharul si uleiul folosite la checuri le-am masurat cu o cana de 250 ml.

loading...
      Ingrediente
      Pentru 2 checuri avem nevoie de:

  • 8 oua 
  • 1 1/2 cana zahar( cana de 250 ml) 
  • 2 cani rase cu faina 
  • 1/2 cana ulei 
  • o lingurita esenta de rom 
  • o lingurita esenta de vanilie 
  • 2 linguri cacao 
  • un varf cutit de de sare 
      Crema:
  • 800 ml lapte 
  • 200 g zahar 
  • 4 galbenusuri 
  • 6 linguri faina 
  • 175 g unt 
  • o fiola esenta de vanilie 
      Glazura:
  • 300 g ciocolata 50%cacao 
  • 75 g unt 
  • 100 ml lapte 
      Decor:
  • 100 g ciocolata alba 
  • 2 linguri lapte 






Aici gasiti reteta CHECULUI OPARIT.
Aici gasiti reteta PRAJITURII CU MERE, BISCUITI SI CREMA DE VANILIE.


Mod de preparare
Checuri:

Separam galbenusurile de albusuri. Batem albusurile cu un praf de sare pana obtinem o spuma tare.
Adaugam treptat zaharul si mixam pana acesta se dizolva.
Separat, cu ajutorul telului, batem galbenusurile cu uleiul pus ca la maioneza, apoi adaugam esentele.
Incorporam galbenusurile in albusuri.
Adaugam treptat faina cernuta si amestecam usor cu telul.
Compozitia obtinuta o impartim in doua, iar o parte o amestecam cu cacao.
Turnam compozitia alba si cea maro in tavi (am folosit tavile de cozonac cu dimensiunea 32cm x12cm x7cm) tapetate cu hartie de copt.
Dam tavile la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru aproximativ 30-35 minute .Facem testul cu scobitoarea (infigem o scobitoare in mijlocul checului si daca iese curata, fara aluat prins pe ea ,inseamna ca checul este copt). Lasam checurile sa se raceasca bine.
Crema:
Cu ajutorul telului amestecam galbenusurile cu zaharul. Adaugam faina lingura cu lingura, apoi turnam laptele treptat si omogenizam.
Punem amestecul astfel obtinut la fiert, pe foc mic, intr-un vas cu fundul gros sau pe baie de aburi. Amestecam continuu ca sa nu se lipeasca. Cand este gata dam deoparte, adaugam untul si esenta, apoi omogenizam .
Acoperim vasul cu folie alimentara si il lasam la racit .
Asamblare:
Taiem checurile in felii, apoi le ungem pe o parte cu crema.
Le lipim alternand feliile albe cu cele maro.
Eu am facut doua bucati pe care le-am asezat pe o tava.
Dam tava la frigider pana pregatim glazura: punem toate ingredientele intr-un vas si le topim pe baie de aburi.
Turnam glazura calda peste cele doua checuri si dam din nou tava la frigider.
Decor: 
Rupem ciocolata alba intr-un vas, adaugam laptele peste ea si o topim pe baie de aburi. Cand se racoreste luam cu lingurita si trasam dungi deasupra prajiturii, peste glazura.
Cel mai bine este sa lasam prajitura peste noapte in frigider(eu am taiat-o pe prima dupa 2 ore).Taiem prajitura oblic, incepand cu un colt, astfel se vor obtine feliile dungate. Spornica si delicioasa!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti distribui pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti si alte retete de DULCURI.


















loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Articole recente