11.09.2017

Prajitura (tort) la metru

O prajitura pe care o stim cu totii mai demult ...spornica, aspectuoasa si nemaipomenit de gustoasa! Recomand cu drag reteta!

Daca probati reteta mea de Prajitura(tort)la metru, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut. Faina, zaharul si uleiul folosite la checuri le-am masurat cu o cana cu capacitatea de 250 ml.

loading...
      Ingrediente
      Pentru 2 checuri avem nevoie de:

  • 8 oua 
  • 1 cana si jumatate cu zahar
  • 2 cani rase cu faina 
  • 1/2 cana ulei 
  • o lingurita esenta de rom 
  • o lingurita esenta de vanilie 
  • 2 linguri cacao 
  • un varf cutit de de sare 
      Crema:
  • 800 ml lapte 
  • o cana cu zahar
  • 4 galbenusuri 
  • 6 linguri faina 
  • 175 g unt 
  • o fiola esenta de vanilie 
      Glazura:
  • 300 g ciocolata 50%cacao 
  • 75 g unt 
  • 100 ml lapte 
      Decor:
  • 100 g ciocolata alba 
  • 2 linguri lapte 



Aici gasiti reteta CHECULUI OPARIT.
Aici gasiti reteta PRAJITURII CU MERE, BISCUITI SI CREMA DE VANILIE.


Mod de preparare
Checuri:

Separam galbenusurile de albusuri. Batem albusurile cu un praf de sare pana obtinem o spuma tare.
Adaugam treptat zaharul si mixam pana acesta se dizolva.
Separat, cu ajutorul telului in forma de para batem galbenusurile cu uleiul pus ca la maioneza, apoi adaugam esentele.
Incorporam galbenusurile in albusuri.
Adaugam treptat faina cernuta si amestecam usor cu telul sau o spatula de bucatarie.
Compozitia obtinuta o impartim in doua, iar o parte o amestecam cu cacao.
Turnam compozitia alba si cea maro in tavi (am folosit tavile de cozonac cu dimensiunea 32cm x12cm x7cm) tapetate cu hartie de copt.
Dam tavile la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru aproximativ 30-35 minute. Facem testul cu scobitoarea (infigem o scobitoare in mijlocul checului si daca iese curata, fara aluat prins pe ea ,inseamna ca este copt). Lasam checurile sa se raceasca bine.
Crema:
Cu ajutorul telului amestecam galbenusurile cu zaharul. Adaugam faina lingura cu lingura, apoi turnam laptele treptat si omogenizam.
Punem amestecul astfel obtinut la fiert, pe foc mic, intr-un vas cu fundul gros sau pe baie de aburi. Amestecam continuu ca sa nu se lipeasca. Cand este gata, dam deoparte si adaugam untul, esenta, apoi omogenizam .
Acoperim vasul cu folie alimentara si il lasam la racit .
Asamblare:
Taiem checurile in felii, apoi le ungem pe o parte cu crema.
Le lipim alternand feliile albe cu cele maro.
Eu am facut doua bucati pe care le-am asezat pe o tava.
Dam tava la frigider pana pregatim glazura: punem toate ingredientele intr-un vas si le topim pe baie de aburi.
Turnam glazura calda peste cele doua checuri si dam din nou tava la frigider.
Decor: 
Rupem ciocolata alba intr-un vas, adaugam laptele peste ea si o topim pe baie de aburi. Cand se racoreste luam cu lingurita si trasam dungi deasupra prajiturii, peste glazura.
Cel mai bine este sa lasam prajitura peste noapte in frigider(eu am taiat-o pe prima dupa 2 ore).Taiem prajitura oblic, incepand cu un colt, astfel se vor obtine feliile dungate. Spornica si delicioasa!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti si alte retete de DULCURI.

















Daca va plac retetele mele si vreti sa primiti notificari de la Facebook atunci cand postez si altele, intrati AICI pe pagina mea si dati like (asta in caz ca nu ati facut-o ), apoi dati click pe “Urmareste” si selectati optiunea '’Vezi mai intai’'. Am atasat o poza mai jos ca sa vedeti exact pasii pe care trebuie sa-i urmati.


loading...

4 comentarii:

  1. Mega delicios acest chec l metru, as manca vreo 2 metri pe nerasuflate 😂

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna dimineata! Te pup si te imbratisez cu drag! Si eu am zis la fel, este foarte bun! :)

      Ștergere
  2. Foarte bine arata si ma gandesc ca este si gustos multumim pentru reteta

    RăspundețiȘtergere

file:///C:/Users/bbb/Desktop/pinterest-ca7a5.html

Postări populare

COPYRIGHT © Toate articolele și imaginile de pe acest blog aparțin autorului Bunătăți din bucătăria Gicuței. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fără acordul scris al autorului, se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe.).