09.09.2017

Gogosari in sos de mustar

Pe langa gogosarii in otet la rece (vedeti aici reteta),am facut si cateva borcanele cu gogosari in sos de mustar. Sunt minunati ca si garnitura langa o friptura si nu numai!


loading...
      Ingrediente:
  • 3 kg gogosari
  • 250 ml otet 
  • 250 ml ulei
  • 250 g mustar clasic

  • 250 g zahar
  • 4 frunze de dafin
  • 2 linguri cu varf sare pentru muraturi
  • 1 lingura rasa piper boabe



Mod de preparare:
Mai intai ne ocupam de sterilizarea borcanelor:Le spalam foarte bine cu apa calda si detergent de vase, apoi le punem intr-o tava fara sa se atinga intre ele si fara sa le inchidem cu capace.Punem tava cu borcanele in cuptor la foc potrivit pentru 15-20 de minute, apoi inchidem cuptorul si le lasam acolo sa se raceasca.Capacele le spalam si le stergem bine.

Spalam gogosarii si ii lasam sa se scurga.Eventual ii stergem cu un prosop de bucatarie.
Ii curatam de cotoare si seminte si ii taiem in felii . Dupa curatate mi-au ramas 2.4 kg de gogosari.
Intr-o oala punem la fiert otetul,uleiul,mustarul,zaharul si sarea. Adaugam frunzele de dafin si piperul. Amestecam si lasam sa fiarba pana se topesc zaharul si sarea.




Adaugam jumatate din cantitate a de gogosari apoi  lasam sa fiarba la foc mic timp de 7-8 minute din momentul in care incep sa clocoteasca.Din cand in cand amestecam usor in ei.Cand sunt gata ii scoatem cu o spumiera si ii punem intr-un vas.Ii acoperim ca sa ii pastram calzi.Procedam la fel si cu restul gogosarilor.
Ii asezam in borcane impreuna cu frunzele de dafin (le rupem in jumatati ca sa ne ajunga pentru toate borcanele).Turnam sosul cald peste ei, infiletam capacele si intoarcem borcanele cu gura in jos. Le acoperim cu un prosop gros si le lasam sa se raceasca acolo pana a doua zi.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Sa va fie de folos!
Aici gasiti si alte retete cu conserve/muraturi.












loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Recent

About Us

Articole recente