09.09.2017

Gogosari in sos de mustar

Pe langa gogosarii in otet la rece am facut si cateva borcanele cu gogosari in sos de mustar. Sunt minunati ca si garnitura langa o friptura si nu numai😉. Gogosarii raman crocanti, iar sosul este fin/catifelat si delicios. Recomand cu drag sa faceti si voi cateva borcanele.💜

Daca probati reteta mea de Gogosari in sos de mustar, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite....omul cat traieste inavata😍.


    Ingrediente:
  • 3 kg gogosari
  • 250 ml otet de 9°
  • 250 ml ulei
  • 250 g mustar clasic
  • 250 g zahar
  • 4 frunze de dafin
  • 2 linguri cu sare pentru muraturi
  • 1 lingura rasa piper boabe




Mod de preparare:
Mai intai ne ocupam de sterilizarea borcanelor: le spalam foarte bine cu apa calda si detergent de vase, apoi le punem intr-o tava fara sa se atinga intre ele si fara sa le inchidem cu capace. Punem tava cu borcane in cuptor la foc mic pentru 15-20 de minute. Dupa acest timp  oprim cuptorul, punem in tava si capacele bine spalate si le lasam impreuna cu borcanele  pana acestea se racesc.
Spalam gogosarii si ii lasam sa se scurga. Eventual ii stergem cu un prosop de bucatarie.
Ii curatam de cotoare si seminte si ii taiem in felii. Dupa curatate mi-au ramas 2.4 kg de gogosari.
Intr-o oala  incapatoare punem la fiert otetul, uleiul, mustarul, zaharul si sarea. Daca doriti, puteti folosi un mustar mai picant. Adaugam frunzele de dafin si boabele de piper.  Amestecam si lasam sa fiarba pana se dizolva zaharul si sarea.
Adaugam jumatate din cantitatea de gogosari, apoi lasam sa fiarba la foc mic timp de 7-8 minute din momentul in care incep sa clocoteasca. Din cand in cand amestecam usor in ei. Cand sunt gata ii scoatem cu o spumiera si ii punem intr-un vas. Ii acoperim ca sa ii pastram calzi. Procedam la fel si cu restul gogosarilor.
Cand sunt gata, Ii asezam in borcane impreuna cu frunzele de dafin (le rupem in jumatati ca sa ne ajunga pentru toate borcanele).Turnam sosul cald peste ei, sigilam cu capace si intoarcem borcanele cu gura in jos. Le acoperim cu un prosop gros si le lasam sa se raceasca acolo pana a doua zi. Sunt deliciosi😋!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca👀. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti si alte retete cu CONSERVE/MURATURI.








12 comentarii:

  1. Dupa ce perioada pot fi consumati?

    RăspundețiȘtergere
  2. Azi ii fac. Sper sa-mi reuseasca.😘

    RăspundețiȘtergere
  3. Doamna Gicuta dar nu trebuie si apa la sosul de mustar?

    RăspundețiȘtergere
  4. Sunt foarte buni și delicioși în fiecare an fac această rețetă pe iarnă merge cu aproape orice, mulțumesc.

    RăspundețiȘtergere
  5. Anonim9/9/22

    Ieri am făcut și eu. Acum aștept degustarea. 😋

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Astept sa imi spui cat de mult v-au placut. O zi buna

      Ștergere
  6. Anonim18/9/23

    Am făcut-o, azi!!👌Când se poate umbla la borcane? 🤭

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna. In maxim o saptamana sunt buni de consum. Sa ii mancati cu placere!

      Ștergere

Daca va place reteta(sau nu ), va rog sa-mi lasati un comentariu. Multumesc anticipat!