19.09.2017

Cartofi taranesti

Minunatii cartofi taranesti…buni ca si garnitura langa o friptura sau pur si simplu consumati ca atare.

Daca probati reteta mea de Carofi taranesti, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut.
   
loading...


      Ingredienete:
  • 4 cartofi(500-600 g) 
  • 200 g kaizer 
  • o ceapa rosie 
  • boia 
  • sare 
  • piper 
  • 2-3 linguri ulei 
  • cateva fire de patrunjel 








Mod de preparare:
Curatam cartofii de coaja, ii taiem in cuburi si ii fierbem in apa cu un praf de sare. Eu i-am fiert in oala sub presiune 2 minute. Nu trebuie fierti prea mult sa nu se sfarame. Cand sunt gata ii punem intr-o strecuratoare, ii trecem sub un jet de apa rece si ii lasam la scurs.
Incingem uleiul intr-o tigaie si punem la prajit kaizerul pe care il taiiem inanite in fasii. Curatam ceapa, o spalam si o taiem solzisori. O adaugam peste kaizer, iar cand se inmoaie punem si cartofii bine scursi. Condimentam cu sare, piper si boia. Amestecam usor sa nu se sfarame cartofii si mai lasam 2-3 minute pe foc, cat sa capete o crusta aurie. La sfarsit adaugam patrunjel tocat. Servim Cartofii taranesti, calzi. Sunt deliciosi!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti distribui pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Articole recente