02.07.2017

Prajitura greceasca cu iaurt

Rapid, simplu si tare bun!


loading...
       Ingrediente:
  • 1 pachet foi de placinta (400g)
  • 300 g iaurt gras
  • 4 oua
  • 10 linguri zahar
  • 150 ml ulei
  • 50 g stafide(optional)
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • un varf cutit de sare


       Sirop:
  • 6 linguri zahar
  • 250 ml apa
  • 2 lingurite coaja de lamaie
  • 2 linguri zeama de lamaie



Mod de preparare:
Rupem foile de placinta(pastram una pe care o vom asterne pe fundul tavii)in bucati potrivite.
Mixam ouale cu un praf de sare, apoi adaugam treptat zaharul si zaharul vanilat .Turnam uleiul in fir subtire ,incorporam iaurtul si praful de copt stins in zeama de lamaie.
Punem foile rupte in acest amestec si le incorporam bine cu furculita.
Tapetam o tava(24x24cm) cu hartie de copt.Ungem hartia cu ulei si asternem foaia de placinta pastrata, ridicand-o si pe margini.Turnam compozitia ,punem stafidele si dam tava la cuptorul preincalzit(foc mediu) pentru 40-45 de minute, pana prajitura se rumeneste frumos.




Cat timp prajitura sta in cuptor pregatim siropul: punem zaharul intr-o craticioara pe foc mic,fara sa-l ardem.Cand se  topeste adaugam apa(atentie la aburi),amestecam si lasam sa se dizolve tot zaharul.Cand este gata dam cratita deoparte si adaugam coaja si zeama de lamaie.
Scoatem prajitura din cuptor si turnam siropul incet pe toata suprafata ei .Cand se racoreste o rasturnam pe o tava. Portionam prajitura cand este rece.
Sa va fie de folos!
Aici gasiti si alte retete cu prajituri/torturi.










loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

});

Articole recente