30.07.2017

Ciulama de pui

O reteta de ciulama clasica si gustoasa... ciulamaua pe care o mancam cu mare pofta in copilarie.


loading...
       Ingrediente:
  • 2 pulpe mari de pui(am avut de curte)
  • o ceapa
  • un morcov
  • un ardei gras

  • 2 linguri  faina
  • 3-4 linguri ulei
  • sare 
  • piper alb
  • cateva fire de patrunjel.




Mod de preparare:
Spalam bine pulpele de pui si le portionam.
Curatam si spalam ceapa, morcovul si ardeiul.
Punem carnea si legumele intregi la fiert intr-o oala cu aproximativ doi litri de apa si un parf de sare. Lasam sa  fiarba la foc potrivit si inlaturam spuma care se formeaza,de cate ori este nevoie.
Cand este carnita bine fiarta o scoatem din oala .Cand se racoreste o alegem de pe oase.
Indepartam ceapa, morcovul si ardeiul.Strecuram supa rezultata si o lasam deoparte.




Punem intr-o cratita uleiul la incins. Adaugam faina,amestecam si avem grija sa nu se arda .
Turnam supa treptat amestecand continuu ca sa nu faca cocoloase.
Cand sosul ajunge la consistenta unei smantani mai subtiri ,adaugam carnea si condimentam cu sare si piper. Mai lasam sa fiarba aproximativ 5 minute,inchidem focul si  adaugam patrunjel verde tocat.
Sa va fie de folos!
Aici gasiti si alte retete cu bunatati din bucataria mea.









loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Recent

About Us

Articole recente