15.06.2017

Dulceata de nuci verzi

Dulceata de nuci verzi , un adevarat deliciu. Perioada in care nucile sunt bune pentru dulceata este incepand cu jumatatea lunii iunie, pana la inceputul lunii iulie. Se culeg direct din pom nuci mai marisoare, dar care sa aiba miezul gelatinos. Pentru decojire avem nevoie de un cutit bine ascutit si manusi de unica folosinta.

Dulceata de nuci verzi , un adevarat deliciu.


loading...
      Ingrediente:
  • 1 ½ kg nuci cantarite dupa curatare(aproximativ 250nuci)
  • 1 ½ kg zahar
  • o lamaie intreaga
  • zeama de la trei lamai 
  • 500 ml apa








Aici gasiti reteta SIROPULUI DE MENTA.
Aici gasiti reteta GEMULUI DE CAISE. LA FEL SE FACE  SI CEL DE PIERSICI.


Mod de preparare:
Pregatim un vas cu apa rece in care adaugam o lamaie feliata. Indepartam coaja verde a nucilor pana ajungem la partea alba. Pe masura ce le curatam le  introducem in vasul cu apa. Punem o farfurie peste ele ca sa nu se ridice la suprafata si le lasam asa pana a doua zi. In acest timp schimbam apa de doua, trei ori.
A doua zi vom opari nucile de 4 ori, astfel: punem un vas cu apa(aproximativ 2 litri jumatate) pe foc. Cand clocoteste, adaugam nucile si  lasam sa fiarba 1-2 minute. Inchidem focul, lasam nucile sa stea 10-15 minute in apa clocotita, apoi le scoatem intr-o strecuratoare si le spalam sub jet de apa rece. Repetam operatiunea inca de trei ori.
Punem apa si zaharul la fiert intr-o cratita cu fundul gros, pe foc mediu. Amestecam constant si lasam sa fiarba pana se dizolva zaharul si lichidul capata consistenta unui sirop(15-20 de minute).
Adaugam nucile scurse de apa si lasam dulceata sa fiarba  aproximativ o ora si un sfert, pana se leaga. Facem proba picaturii: luam cu o lingurita dulceata si o lasam sa cada pe o farfurie rece din frigider. Cand picaturile raman intregi, dulceata este gata. La jumatatea fierberii adaugam sucul de lamaie.
Punem dulceata fierbinte in borcane sterilizate pe care le inchidem si le intoarcem cu capacul in jos. Le acoperim cu o patura si le lasam pana a doua zi sa se raceasca.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti distribui pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti si alte retete cu DULCETURI/SIROPURI.










loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Toate articolele si imaginile de pe acest blog aparțin autorului Bunătăți din bucătăria Gicuței. Publicarea lor integrală sau parțială fără acordul scris al autorului, se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea nr 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe).

Articole recente