14.05.2017

Prajitura cu branza de vaci,fara aluat

O prajitura simpla si  delicioasa care in 10 minute e gata de pus in cuptor.
loading...
      Ingrediente:
  • 1 kg branza de vaci bine scursa (am folosit branza pentru prajituri Pilos de la Lidl)
  • 200 g smantana fermentata 20%grasime
  • 125 g unt(82%grasime) topit si racit
  • 5 oua (am folosit oua de la gaini de curte)
  • 5 linguri faina

  • 5 linguri gris
  • o cana zahar (cana de 250 ml)
  • 100 g stafide inmuiate intr-o lingura  esenta de rom
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 lingurite coaja de lamaie
  • 1/4 lingurita sare


Mod de preparare:
Aprindem cuptorul la foc potrivit (180 grade).
Tapetam o tava (24x24cm) cu hartie de copt.
Punem branza intr-un bol si adaugam pe rand, amestecand cu telul dupa fiecare, zaharul,zaharul vanilat,smantana ,ouale (unu cate unu) ,faina, grisul ,untul topit si la sfarsit stafidele si coaja de lamaie.
Turnam amestecul astfel obtinut in tava pregatita dinainte.




Dam tava la cuptor pentru aproximativ o ora ,pana prajitura se rumeneste frumos.
Cand este gata, lasam prajitura sa se raceasca in tava apoi o portionam.Prajitura se va lasa putin cand o scoatem din cuptor, sa nu va speriati 🌝
Optional se poate pudra cu zahar.
Sa va fie de folos!









loading...
loading...

2 comentarii:

  1. Mi-a placut foarte mult retetele dumneavoastra va multumesc cu respect;

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu mult drag! Iti multumesc si eu pentru vizita si te mai astept la mine in bucatarie. O zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere

p.b.
});

Articole recente