Ingrediente:
- 5 pulpe superioare de pui
- 6-7 cartofi(cca 800 g)
- 2 morcovi
- 1 ceapa mare
- 300 ml suc de rosii
- 1 frunza de dafin
- boia de ardei
- sare
- piper macinat
- cateva fire de patrunjel verde
Mod de preparare:
Curatam si spalam carnea de pui si o punem la fiert intr-o oala cu aproximativ 2 litri de apa si putina de sare. Dupa ce indepartam spuma care se formeaza, o mai lasam sa fiarba aproximativ 10 minute.
Curatam legumele si le spalam.
Taiem cartofii in cuburi potrivite ca marime, morcovii in rondele, iar ceapa in solzisori mai mari.
Punem legumele intr-o cratita si asezam carnea de pui deasupra lor.
Turnam din supa in care au fiert pulpele cat sa acopere legumele.
Adaugam o frunza de dafin si dam cratita la cuptor la foc potrivit.
Verificam din cand in cand, si daca este nevoie mai adaugam cate putina supa.
Cand legumele si carnea sunt pe jumatate fierte condimentam cu boia, sare si piper macinat .
Adaugam sucul de rosii si mai lasam la cuptor pana legumele si carnea sunt bine patrunse.
La sfarsit presaram patrunjel verde tocat. Servim tocanita cu paine proaspata, muraturi sau salata preferta. Simplu de facut si absolut delicioasa!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca💜. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti mai multe retete cu MANCARURI CARNE/PESTE.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu