03.03.2016

Prajitura cu suc de rosii ( de post)


O prajitura tare buna si ieftina.



loading...


      Ingrediente
      Pentru foi:
  • 500-600g faina
  • 10 linguri suc de rosii
  • 10 linguri ulei
  • 10 linguri zahar
  • 1 plic amoniu de prajituri(stins intr-o lingura otet)
  • un varf cutit de sare


     Pentru crema:
  • 800 ml lapte de soia(se poate inlocui cu apa)
  • 9 linguri gris
  • 150 g zahar
  • un pachet de margarina(250 g)
  • o fiola esenta de vanilie
  • un borcan(400g) gem de prune



Mod de preparare
Aluat:
Intr-un vas amestecam cu telul toate ingredientele, mai putin faina.
Incepem sa framantam adaugand faina treptat,pana obtinem un aluat elastic care nu se mai lipeste de maini.
Cand este gata, infasuram aluatul in folie alimentara si il dam la frigider pentru aproximativ o jumatate de ora.
Cand timpul de stat la frigider a trecut,impartim aluatul in patru parti egale.
Intindem 4 foi pe care le coacem, pe rand, pe dosul tavii(20x30cm) unse cu putin ulei.
Le coacem 8-10 minute pe fiecare, in cuptorul preincalzit la foc mediu.





Crema:
Punem laptele la fiert cu zaharul si  cand da in clocot adaugam grisul in ploaie, amestecand contiunuu cu telul.
Il lasam pe foc pana se ingroasa apoi il dam deoparte si il lasam sa se raceasca.

Mixam margarina ,apoi adaugam treptat grisul racit si esenta de vanilie.
Mixam pana obtinem o compozitie omogena si cremoasa.

Asamblare :
Asezam prima foaie in tava ,punem jumatate din crema de gris peste ea si o intindem uniform.
Punem a doua foaie si intindem gemul peste ea.
Peste a treia foaie adaugam restul de crema si acoperim cu ultima foaie.
Acoperim tava  cu folie alimentara si o dam la frigider cateva ore (de preferat peste noapte), pana foilese inmoaie.Taiem prajitura dupa forma dorita.
Sa va fie de folos!😘
Aici gasiti si alte retete delicioase din bucataria mea.




loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

p.b.
});

Articole recente