01.02.2017

Prajitura Televizor

   
Inca una din prajiturile copilariei...se prepara relativ usor ,doar ca necesita putin mai mult timp . Este spornica si delicioasa.


loading...

      Ingrediente
      Blat maro:

  • faina(aproximativ 500g) 
  • 2 oua 
  • 8 linguri zahar pudra 
  • 2 linguri cacao 
  • 8 linguri ulei 
  • 8 linguri apa 
  • o lingurita esenta de rom 
  • 1 pliculet amoniu de prajituri 
  • un varf cutit de sare


  
      Blat galben:
  • 6 oua 
  • 8 linguri faina 
  • 8 linguri zahar 
  • 4 linguri ulei 
  • o lingurita coaja de lamaie 
  • o lingurita esenta de vanilie 
  • un varf cutit de sare

  
     Crema:
  • 1 litru lapte 
  • 8 linguri zahar 
  • 8 linguri faina 
  • 250 g unt 82%grasime 
  • 2 fiole esenta de vanilie 
  • un farf cutit de sare




      Glazura:
  • 200 g ciocolata 50%cacao 
  • 50 g unt 
  • 50 ml lapte 
      In plus:

  • 3-4 linguri gem de capsuni    


Aici gasiti reteta prajiturii ALCAZAR.

Mod de preparare
Blat maro: am mixat ouale cu zaharul si sarea pana s-au albit. Am adaugat uleiul, apa, amoniul stins in otet si cacao.Am inceput sa framant adaugand faina,  pana a iesit un aluat potrivit de tare.
Am lasat aluatul la odihnit 20 de minute, apoi l-am impartit in doua.Am intins 2 foi (dimensiunea aproximativa 30x35cm)) pe care le-am copt pe dosul tavii.Am intins aluatul direct pe hartie de copt apoi l-am transferat cu totul pe fundul tavii.,Am copt fiecare foaie 10-12 minute, apoi le-am lasat sa se raceasca.
Blat galben: am separam galbenusurile de albusuri si le-am mixat cu putina sare pana am obtinut o spuma tare. Am adaugat lingura cu lingura zaharul si am mixat pana s-a format o bezea tare si lucioasa.Am amestecat galbenusurile cu uleiul pus ca la maioneza, apoi am adaugat esenta si coaja de lamaie. Am incorporat compozitia de galbenusuri in albusurile spuma.La sfarsit am adaugat treptat faina cernuta si am amestecam usor cu o spatula, de jos in sus.Am pus aluatul intr-o tava(25x35 cm)in care am asternut hartie de copt. Am data tava la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru 20-25 de minute. Am facut testul cu scobitoarea. De mentionat faptul ca in acest blat nu am folosit praf de copt si nici un alt agent de crestere.





Crema: am amestecat intr-un vas faina, zaharul,sarea si laptele.Am pus vasul pe foc mic si l-am lasat sa fiarba pana compozitia s-a ingrosat.In acest timp am amestecat continuu cu telul. Cand a fost gata, am dat vasul deoparte si am adaugat esenta. Cand s-a racit bine acest amestec l-am adaugat treptat in untul mixat spuma.
Asamblare: peste prima foaie de blat maro am intins jumatate din crema, apoi am asezat blatul galben pe care l-am uns pe ambele parti cu gem.Am intins si restul de crema si am pus si cel de-al doilea blat maro.Am infoliat prajitura , am asezat un tocator deasupra ei si am lasat-o la temperatura camerei, peste noapte.
Glazura: am pus toate ingredientele intr-un vas si le-am topit pe baie de aburi.
A doua zi am indepartat folia si am turnat aproximativ trei sferturi din glazura( calda) in mijlocul prajiturii apoi am nivelat cu un cutit cu lama lata.Glazura ramasa am pus-o intr-o seringa de bucatarie si am trasat linii in forma de grilaj, dupa ce prajitura a stat o jumatate de ora la frigider.Este o prajitura minunata si ca gust si ca aspect.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti distribui pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
In fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti si alte retete de DULCIURI.











loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Recent

About Us

Articole recente