21.02.2017

Friptura de pui cu sos si piure de cartofi



Perfect pentru pranz sau cina.

loading...
      Ingrediente:
  • 4 pulpe mari de pui
  • 400 ml suc de rosii
  • o cana cu apa(250 ml)
  • 2-3 linguri de ulei
  • 3-4 catei de usturoi

  • condimente pui
  • boia
  • sare
  • piper
  • cateva fire de marar
      Pentru piure:
  • 1 kg cartofi
  • 50 g unt
  • 100 ml lapte
  • sare


Mod de preparare:
Curatam , spalam si taiem pulpele in jumatati.
Le lasam la scurs apoi le condimentam cu sare,piper, boia si condimente de pui.
Le asezam intr-o cratita(tava) care va merge la cuptor.
Stropim pulpele cu 2-3 linguri de ulei apoi turnam o cana cu apa peste ele..
Dam cratita la cuptorul incins la foc mediu.




Cand pulpele sau gatit pe jumatate(dupa aproximativ 20 de minute), adaugam sucul de rosii si mai lasam la cuptor pana pulpele sunt bine patrunse iar sosul se ingroasa putin.
Cu 10 minute inainte ca friptura sa fie gata, adaugam usturoiul taiat felii si condimentam cu boia, sare si piper.
La sfarsit adaugam cateva fire de marar tocat.
Modul de preparare al piureului il gasiti aici.
Sa va fie de folos!

 
 
 



loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

..

Articole recente