23.01.2017

Mancare de castraveti murati si carne de porc

Mancarea de castraveti murati si carne de porc este o mancare simpla si gustoasa cu o aroma aparte. Daca nu ati preparat-o pana acum, v-o recomand cu mare drag💜. Se poate face si in varianta fara carne, si atunci avem un preparat gustos de post.

Daca probati reteta mea de  Mancare de castraveti murati cu carne de porc sau orice reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata💙.

   Ingrediente:
  • 600 g pulpa de porc sau orice carnita
  • un borcan de 800 de grame cu castraveti in saramura
  • o ceapa mare
  • 300 ml suc de rosii
  • o lingura pasta de ardei (optional)
  • 3-4 linguri ulei
  • sare
  • boia dulce
  • piper
  • cateva fire de marar verde



Mod de preparare:
Spalam castravetii, ii taiem in rondele pe care le vom pune intr-un castron.Turnam apa cat sa treaca peste ele cu doua, trei degete si le lasam deoparte.
Spalam carnea, o stergem/ tamponam cu servetele, apoi o taiem in cuburi potrivite ca marime. Punem uleiul intr-o cratita mai incapatoare, apoi o asezam pe foc potrivit. Cand uleiul se incinge adaugam bucatile de carne. Le rumenim pe toate partile, apoi punem si ceapa tocata marunt si le calim 3-4 minute impreuna.
Turnam 2 cani cu apa/supa, acoperim cratita partial cu un capac si lasam sa fiarba la foc potrivit aproximativ 30 de minute sau pana carnea este patrunsa. Daca lichidul scade prea mult mai putem adauga apa/supa fierbinte.
Cand carnea este patrunsa punem castravetii scursi de apa in care au stat.
Lasam sa fiarba in continuare pana acestia incep sa se inmoaie, apoi punem sucul de rosii, pasta de ardei(optional). Sucul de rosii se poate inlocui cu pasta de rosii, dar o sa mai avem nevoie de putin lichid in plus. Dupa aproximativ 10 minute de clocote mici condimentam mancarea cu boia, sare si piper macinat, toate puse dupa gust. Daca vi se pare ca sosul este prea subtire il puteti ingrosa cu o lingurita cu varf de faina diluata in putina apa. Cand mancarea este gata, oprim focul de sub cratita, apoi punem verdeata tocata marunt. Lasam mancarea sa se racoreasca putin, apoi o putem servi...cu paine proaspata, o bunatate!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie. Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook , unde postez si alte retete delicioase. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti toate RETETELE MELE IN ORDINE ALFABETICA.





16 comentarii:

  1. Arata foarte frumos o sa o incerc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc! Iti recomand reteta cu mult drag!

      Ștergere
  2. Foarte gustoasă măncărica, o recomand 100%! ❤️

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte delicioasă! Aș mânca-o zilnic! O recomand 100%!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si noua ne place! Iti multumesc pentru vizita si mesaj, o seara frumoasa!

      Ștergere
  4. Am sa fac sambata aceasta. Arata super. O sa incerc sa pun si cateva masline (ca la cea cu limba)

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna ziua
    Aveti niste retete minunate am inceput sa fac dupa retele dvs.
    Aceasta mancarica cu castraveti se pot folosi si castraveti in otet
    Multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, iti multumesc pentru apreciere. Da, se pot folosi si castraveti in otet.

      Ștergere
  6. Anonim7/2/23

    Este suuuuuper bună! Mulțumesc foarte mult!

    RăspundețiȘtergere
  7. Anonim7/2/23

    VĂ APRECIEZ MUNCA PE CARE O FACEȚI
    ESTE FOARTE BUNĂ!
    VĂ ÎMBRĂȚIȘEZ CU DRAG !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos! Te imbratisez si eu, o zi frumoasa si un sfarsit de saptamana minunat!

      Ștergere
  8. Anonim8/2/24

    Se poate face cu piept de curcan ?

    RăspundețiȘtergere

Daca va place reteta(sau nu ), va rog sa-mi lasati un comentariu. Multumesc anticipat!

COPYRIGHT Bunătăți din bucătăria Gicuței ©2016- 2024. Toate articolele și imaginile de pe acest blog aparțin autorului Bunătăți din bucătăria Gicuței. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fără acordul scris al autorului, se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe.).