Daca probati reteta mea de Mancare de castraveti murati cu carne de porc sau orice reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata💙.
Ingrediente:
- 600 g pulpa de porc sau orice carnita
- un borcan de 800 de grame cu castraveti in saramura
- o ceapa mare
- 300 ml suc de rosii
- o lingura pasta de ardei (optional)
- 3-4 linguri ulei
- sare
- boia dulce
- piper
- cateva fire de marar verde
Mod de preparare:
Spalam castravetii, ii taiem in rondele pe care le vom pune intr-un castron.Turnam apa cat sa treaca peste ele cu doua, trei degete si le lasam deoparte.
Spalam carnea, o stergem/ tamponam cu servetele, apoi o taiem in cuburi potrivite ca marime. Punem uleiul intr-o cratita mai incapatoare, apoi o asezam pe foc potrivit. Cand uleiul se incinge adaugam bucatile de carne. Le rumenim pe toate partile, apoi punem si ceapa tocata marunt si le calim 3-4 minute impreuna.
Turnam 2 cani cu apa/supa, acoperim cratita partial cu un capac si lasam sa fiarba la foc potrivit aproximativ 30 de minute sau pana carnea este patrunsa. Daca lichidul scade prea mult mai putem adauga apa/supa fierbinte.
Cand carnea este patrunsa punem castravetii scursi de apa in care au stat.
Lasam sa fiarba in continuare pana acestia incep sa se inmoaie, apoi punem sucul de rosii, pasta de ardei(optional). Sucul de rosii se poate inlocui cu pasta de rosii, dar o sa mai avem nevoie de putin lichid in plus. Dupa aproximativ 10 minute de clocote mici condimentam mancarea cu boia, sare si piper macinat, toate puse dupa gust. Daca vi se pare ca sosul este prea subtire il puteti ingrosa cu o lingurita cu varf de faina diluata in putina apa. Cand mancarea este gata, oprim focul de sub cratita, apoi punem verdeata tocata marunt. Lasam mancarea sa se racoreasca putin, apoi o putem servi...cu paine proaspata, o bunatate!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie. Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook , unde postez si alte retete delicioase. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti toate RETETELE MELE IN ORDINE ALFABETICA.
Arata foarte frumos o sa o incerc
RăspundețiȘtergereIti multumesc! Iti recomand reteta cu mult drag!
ȘtergereFoarte gustoasă măncărica, o recomand 100%! ❤️
RăspundețiȘtergereTe imbratisez cu drag! <3
ȘtergereFoarte delicioasă! Aș mânca-o zilnic! O recomand 100%!
RăspundețiȘtergereSi noua ne place! Iti multumesc pentru vizita si mesaj, o seara frumoasa!
ȘtergereAm sa fac sambata aceasta. Arata super. O sa incerc sa pun si cateva masline (ca la cea cu limba)
RăspundețiȘtergereBuna. Ai preparat-o, cum ti-a iesit?
ȘtergereBuna ziua
RăspundețiȘtergereAveti niste retete minunate am inceput sa fac dupa retele dvs.
Aceasta mancarica cu castraveti se pot folosi si castraveti in otet
Multumesc
Buna, iti multumesc pentru apreciere. Da, se pot folosi si castraveti in otet.
ȘtergereEste suuuuuper bună! Mulțumesc foarte mult!
RăspundețiȘtergereCu drag, o zi minunata sa ai!
ȘtergereVĂ APRECIEZ MUNCA PE CARE O FACEȚI
RăspundețiȘtergereESTE FOARTE BUNĂ!
VĂ ÎMBRĂȚIȘEZ CU DRAG !
Multumesc frumos! Te imbratisez si eu, o zi frumoasa si un sfarsit de saptamana minunat!
ȘtergereSe poate face cu piept de curcan ?
RăspundețiȘtergereDesigur. Se poate folosi orice carne.
Ștergere