04.12.2016

Chiftelute in aluat de bere

Bune de mancat si la pranz si seara si bune de luat si la pachet . Multumesc Gaby, pentru reteta.😘


loading...
       Ingrediente
       Aluat:

  • 200 g faina
  • 125 ml bere
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita drojdie granule
  • un varf cutit de sare
       Chiftele:
  • 350 g carne pentru chiftele, pregatita ca aici
       In plus:
  • un ou pentru uns
  • seminte de mac si susan(optional)



    Aici gasiti reteta de CHIFTELE CU CARTOFI LA CUPTOR.

    Mod de preparare:
    Am cernut faina intr-un bol si am amestecat-o cu drojdia uscata apoi am turnam berea, uleiul si sarea.
    Am amestecat bine toate ingredientele, apoi am transferat aluatul pe masa de lucru si l-am framantat aproximativ 10 minute.
    Am impartit aluatul in noua bile .La fel si carnea de chiftele.
    Am intins fiecare bila de aluat intr-o forma rotunda si am pus cate o chifteluta(neprajita) in centru.






    Am strans marginile aluatului la mijloc si am apasat usor.
    Am asezat bilele astfel formate intr-un vas uns cu unt, cu partea stransa in jos.
    Le-am lasat la crescut un sfert de ora,apoi le-am uns cu ou si am presarat deasupra lor seminte de mac si de susan.
    Am introdus vasul in cuptorul preincalzit,pentru 35-40 de minute.Sunt o bunatate !!Le servim calde sau reci.
    Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii. Din pacate nu am apucat sa fac poze cu sectiunea, chiftelutele au disparut imediat.
    Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). Puteti distribui pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
    Sa va fie de folos!
    Aici gasiti si alte retete de APERITIVE/GARNITURI.









    loading...
    loading...

    Un comentariu:

    1. Felicitări! arată nemaipomenit. Am sa le încerc cu siguranță. S-ar putea face si de post!!!!

      RăspundețiȘtergere

    Postări populare

    Recent

    About Us

    Articole recente