02.11.2016

Pogacele cu jumari


Sunt fragede de se topesc in gura.Se servesc reci, alaturi de un un pahar de vin sau o bere rece



loading...
        Ingrediente:
  • 500 g faina
  • un ou
  • un pliculet drojdie uscata (7g)
  • 2 linguri untura solida
  • 250 ml lapte
  • o lingurita sare
       Pentru pasta de jumari :
  • 250g jumari
  • boia
  • sare
  • piper
      Un ou pentru uns(recomand doar galbenusul)




Mod de preparare:
Punem drojdia la inhidratat in putin lapte caldut.
Intr-un castron cernem faina si facem o adancitura in mijloc.
Punem oul, sarea, untura si drojdia hidratata.
Incepem sa framantam adaugand cate putin lapte caldut. 
Trebuie sa obtinem un aluat potrivit de tare.
Rasturnam aluatul pe masa infainata si framantam bine pana nu se mai lipeste de maini(10-15 minute).
Il lasam la crescut acoperit cu un prosop, pana isi dubleaza volumul.


Intre timp trecem jumarile prin masina de tocat si le asezonam cu sare, piper si boia.

Cand aluatul a crescut il intindem cu sucitorul intr-o foaie dreptunghiulara (30x40 cm) pe blatul uns cu ulei. 
Intindem pasta de jumari uniform pe toata suprafata aluatului.
Impaturim aducand marginile scurte spre mijloc, apoi pliem pe linia de imbinare .
Fasia astfel obtinuta o impaturim de doua ori, o infoliem si o dam la frigider pentru aproximativ 45 de minute.
Repetam impachetarea inca de doua ori.
Pentru impachetarea aluatului am procedat ca la Haios cu osanza.





Dupa a treia impachetare intindem o foaie de aproximativ 1,5-2cm si decupam pogacelele cu o forma rotunda(putem folosi un pahar). 
Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt (vom lasa distanta intre ele pentru ca vor creste in cuptor) si le ungem cu ou.
Puteti presara deasupra seminte de chimen sau piper macinat grosier. 
Punem tava in cuptorul preincalzit la foc mediu spre mare, pentru aproximativ 20-25 de minute.
Aluatul care ramane dupa decupare il adunam ,il intindem si formam pogacele si din acesta .
Din ingredientele folosite mi-au iesit doua tavi mari de pogacele . 















loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

p.b.
});

Articole recente