01.10.2016

Ciorba de cartofi si loboda



De sezon...


loading...

      Ingrediente:
  • 5 legaturi loboda (congelata)
  • 2-3 cartofi mai mari
  • un morcov
  • un ardei gras rosu

  • o ceapa
  • 2 linguri orez
  • 3 linguri ulei
  • bors(dupa gust)
  • sare
  • piper
  • cateva frunza de leustean



Mod de preparare:
Inlaturam cozile mai mari de la loboda si o spalam bine in mai multe ape reci.
O lasam la scurs intr-o strecuratoare.
Curatam si spalam restul legumelor.
Incingem uleiul intr-o oala si adaugam ceapa tocata marunt.
O lasam la calit pana devine sticloasa, apoi adaugam ardeiul taiat cubulete, morcovul taiat rondele si cartofii in bucati potrivite.




Le calim cateva minute ,apoi turnam aproximativ 1,5 l de apa.
Cand da in clocot adaugam orezul spalat.
Lasam sa fiarba aproximativ 20 de minute pana legumele si orezul sunt bine patrunse,apoi adaugam borsul dat in clocot.
Cand ciorba da in fiert adaugam frunzele de loboda taiate mai mari si potrivim gustul de sare si piper. Mai lasam la fiert aproximativ 5-7 minute, dam deoparte si adaugam leusteanul taiat marunt.
Sa va fie de folos!
Aici gasiti mai multe retete cu bunatati din bucataria mea.

 
 
 
 
 
 

loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

});

Articole recente